دسته :
سه شنبه، 26 دي ماه، 1391
بازديد : 75030 بار
گردآورنده : یسری کریمی
خون از مایع سفید رنگی به نام پلاسما و رشته های فیبرین و گلبول قرمز و سفید و پلاکت تشکیل شده است.خود پلاسما شامل: آب املاح معدنی پروتیین چربی کربوهیدرات ها هورمونها آنزیم ها آنتی بادی گازها و مواد دفعی است و در تنظیم درجه حرارت و ثابت نگه داشتن PHخون شرکت دارد.
گلبول قرمز نیز شکلی شبیه سکه دارد و مهم ترین ماده ای که در ساختمان آن به کار رفته است هموگلوبین است که یک نوع پروتیین میباشد که در ترکیب آن یون آهن نقش مهی دارد.
کم شدن گلبول قرمز یا هموگلوبین را ((آنمی)) و افزایش آن را ((پلی سیتمی))گویند.
انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد که بر حسب عوامل ایجاد کننده مثل:کمبود آهن ویتامین B12 ویتامین C از دست دادن خون در اثر بعضی خونریزی ها و بیماریهای مزمن و مصرف زیاد بعضی از داروها و عوارضی مثل سرطان و بیماری های کلیوی ایجاد میشود.
دسته :
دوشنبه، 11 دي ماه، 1391
بازديد : 62380 بار
گردآورنده : سارا منفرد زاده
سرماخوردگی بیماری فصل سرماست که معمولا هر کسی چند بار به آن مبتلا می شود. با این که سرماخوردگی بیماری چندان مهمی نیست همین بیماری به ظاهر ساده باعث می شود افراد به مدت یک یا چند روز در منزل بستری شوند و از کارهای روزانه خود عقب بیفتند و از طرفی سرماخوردگی بسیار مسری است به طوری که اگر یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا شود معمولا بقیه افراد نیز دچار خواهند شد. بر همین اساس در این مطلب به این نکته می پردازیم که چگونه هنگام سرماخوردگی به بهبود سریع خود کمک کنید و از چه مواد غذایی کمک بگیرید. سرماخوردگی نوعی بیماری است که در اثر یک عفونت ویروسی ایجاد می شود و بینی، گلو، سینوس ها و مجاری هوایی (نای و نایژهها) را درگیر می کند. علائم سرماخوردگی عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، زخم یا خارش گلو، سرفه ، خشونت صدا و علائم خفیف سیستمیک مثل تب، لرز، سردرد و در کل احساس خوب نبودن را شامل می شود. این بیماری معمولاً یک هفته به طول می انجامد؛ انواع خفیف تر دو تا سه روز و موارد شدید گاه تا دو هفته طول می کشد.
دسته :
پنجشنبه، 23 آذر ماه، 1391
بازديد : 79980 بار
گردآورنده : مهناز روحی
هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی كرك كه نوع پرورش یافته آن در اكثر نقاط زمین كشت می شود .
قسمت مورد استفاده گیاه هویج ،ریشه ،میوه و تخم آن است .
تركیبات شیمیایی :
هویج دارای 87% آب ، 1/5 مواد ازته ، 0/02 % چربی ، 8% مواد گلوسیدی ، حدود 1/5% سلولز و مقداری ماده رنگی كاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد .
هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین های یکی از مهمترین و مفید ترین سبزیجات برای بدن است.
خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهایی عفونی بالا می برد.
هویج منبع مهم تباکارتون و الیاف می باشد که هر دو آنها کمک به جلوگیری از سرطان و حمله قلبی می کنند. گروهی از محققین به این نتیجه رسیده اند که سبزیجات ریشه ای تاثیر بسزایی در کاهش میزان حمله های قلبی به خاطر پایین آوردن میزان کلسترول دارند
دسته :
جمعه، 19 آبان ماه، 1391
بازديد : 76790 بار
نویسنده : سارا رحیمی ( دانشجوی علوم ارتباطات دانشگاه تهران )
مقدمه : در جهان دو فضایی شده جدید امکان توسعه فیزیکی بدون توسعه مجازی وجود ندارد و به طور حتم رشد و پیشرفت در جهان مجازی منهای توسعه های فیزیکی نیز امری نشدنی و بن بستی توسعه ای است که فضای مجازی را گرفتار " تضادهای بنیادین در مسیر کار و زندگی " می کند. (عاملی: 1385). شبکه جهانی اینترنت به دلیل گسترش وسیع در جهان، محمل اطلاعاتی است که در دسترس همگان قرار دارد و این گسترش به طور فزاینده ای سیر صعودی داشته است، به طوری که همزمان با انتشار حجم عظیمی از اطلاعات درست و معتبر دراینترنت، به دلیل ویراستاری نشدن این اطلاعات ، اطلاعات نامعتبر بسیاری در اینترنت انتشار می یابد. در این بین، بسیاری از اطلاعات قابل دسترس از طریق اینترنت، نه تنها غیر مفید هستند، بلکه حتی ممکن است نادرست یا گمراه کننده هم باشند و به همین جهت ممکن است مخاطب در مدار حرکت خود در معرض این اطلاعات نا درست قرا بگیرد (ارزیابی فضای مجازی، ص 242). با توجه به این موارد، ارزیابی انتقادی و کیفی وب سایت ها، اطلاعات موجود درآن ها و تعیین دامنه کاری آن ها در برخورد با نیازها و احتیاجات استفاده کنندگان، ضروری است. این نوشته به تحلیل و ارزیابی منابع الکترونیکی موجود در وب سایت پینوس می پردازد و روش ها و معیار هایی برای ارزیابی سایت ارائه می کند.
دسته :
يكشنبه، 23 مهر ماه، 1391
بازديد : 71660 بار
گردآورنده : شنو نادری
خواص گردو
گردو را به نام "غذاي مغز" نيز مي شناسند و اين فقط به خاطر شباهت آن به مغز نيست، بلکه به خاطر وجود امگا 3 فراوان آن مي باشد. براي درست عمل کردن مغز، به امگا 3 نياز داريم.
مصرف 4 عدد مغز گردو در روز موجب افزايش اسيد چرب ضروري امگا 3 مي گردد.
15درصد از چربي هاي گردو از نوع چربي هاي غير اشباع و مفيد براي سلامت قلب مي باشد. اين نوع چربي، پايين آورنده کلسترول بد(LDL) و افزايش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
يک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود 8/90 درصد نياز روزانه بدن به اين چربي ضروري را تامين مي کند.
موسسه غذا و دارو پيشنهاد کرده است که براي سلامت قلب روزانه 30 گرم گردو بخوريد
دسته :
جمعه، 7 مهر ماه، 1391
بازديد : 382050 بار
نویسنده : سندس ولدبیگی
ایبوپروفن جزو داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) است.داروهای شناخته شده دیگر این دسته ،آسپرین، دیکلوفناک و پیروکسیکام است .
این داروها همان طور که از اسمشان پیداست ضد التهاب هستند و در توقف نشانه ها و علائم التهاب نقش دارند.این داروها اثر ضد درد و ضد تب هم دارند .
فعالیت ضد التهابی NSAIDها عمدتا با مهار سنتز(ساخت)پروستاگلاندین ها که واسطه هایی برای ایجاد التهاب هستند صورت می گیرد.این اثر با مهار عمل دو آنزیم COX1 و COX2 صورت می گیرد که ایبوپروفن روی آنزیم COX1 اثر دارد.اما داروهایی که روی COX2 اثر می کنند برای دستگاه گوارش بی خطر ترند.
این داروها حساسیت عروق خونی را نسبت به دو ماده برادی کینین و هیستامین که گشاد کننده عروق هستند ،کاهش می دهند و گشادی عروق ناشی از التهاب را معکوس می کنند و باعث کاهش علائم التهاب می شوند.
دسته :
يكشنبه، 12 شهريور ماه، 1391
بازديد : 89100 بار
گردآورنده : ناصر منصوری
همه ما این را تجربه کرده ایم که بعضی روزها از قدرت و انرژی زیادی برخورداریم و قادر به انجام هر کاری هستیم و بعضی وقتها آنقدر خسته و بی رمق هستیم که از انجام کارهای ساده خود نیز رنجور می شویم.
گاهی اوقات سرحال و شاداب هستیم و برعکس بعضی روزها بی دلیل کسل و بی حوصله هستیم و نیز در مورد قدرت ذهن ما نیز چنین است بعضی روزها خوب یاد می گیریم.
به خاطر وجود بیوریتم در سیستم بدن ماست که ما تغییر حالت می دهیم، در واقع انرژی فیزیکی، حالات روحی و وضعیت احساسات ما و نیز توان فکری و قدرت یادگیری و حتی حس ششم ما همه به شکل دوره ای کم و زیاد می شوند و در وجود انسان سطوح انرژیهای مختلفی وجود دارد که از بدو تولد فرد شروع به زیاد شدن و سپس کم شدن و تکرار این دوره ادامه می یابد و تغییر این سیکل ها باعث تغییر حالات مختلفی در انسان می شود.