عضويت / ورود |
عضويت / ورود |
البته این دسر را در ماه رمضان و بر سر سفره افطار نیز می توان استفاده کرد. برای تهیه دیگچه از موادی مثل، برنج، شیر، کره، شکر، هل، زعفران و گلاب استفاده می کنند. این خوراکی خوشمزه را می توان جزو شیرینی ها هم دسته بندی کردخورشت ریواس:یکی از غذاهای سنتی و بهاری خراسان رضوی و نیشابور، خورشت ریواس است. گیاه ریواس یک گیاه خودرو است که در فصل بهار و در مناطق کوهستانی رشد می کند، و در تمامی مناطق کشور که به ریواس دسترسی دارند این خورشت طبخ می شود.در نیشابور هم به دلیل رشد فروان این گیاه، مردم از آن برای تهیه یک خورشت خوشمزه استفاده می کنند. طعم ترش و تازه خورشت ریواس یه دلیل ترش بودن گیاه ریواس باعث شده تا این خورشت مورد پسند اکثر ذائقه ها باشد. برای تهیه خورشت ریواس از گوشت بدون استخوان، پیاز، شکر، نعنا و جعفری تازه استفاده می کنندو.شله مشهدی:یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی شهر مشهد شله است،که دارای ارزش غذایی بسیار بالا است. قدمت این غذای خوشمزه وپرطرفدار به دوران قاجار برمی گردد.
برای پختن شله مشهدی انواع حبوبات به کار می رود و به همین دلیل یک غذای سنگین محسوب می شود و اکثرا به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته می شود.
این غذا معمولا جزو رایج ترین غذاهایی است که در مراسم به خصوص مراسم مذهبی و به عنوان نذری تهیه می شود. در واقع خوشمزه ترین نوع شله ها در مشهد طبخ می شود.برای تهیه آن ازگوشت، لوبیا چیتی، ماش عدس، بلغور گندم، لوبیا سفید، برنج نیمه، نمک و از ادویه هایی مثل، فلفل قرمز، فلفل سیاه، ریشه جوزهندی، دارچین، زنجبیل و نمک استفاده می شود.
البته بسته به نوع سلیقه خود می توان کمی در ترکیب آن تغییر ایجاد کنید. در تهیه شله هر چقدر مقدار گوشت به کار رفته بیشتر باشد این غذا خوشمزه تر خواهد شد. طبخ این غذا به دلیل وجود حبوبات در آن زمان بر است.
در حالت اصیل برای سرو شله روی آن مقداری قیمه ریخته می شود و به همراه نان سنگک، سبزی و پنیر می توان سرو کرد. شله ای که در نیشابور و قوچان طبخ می شود در دستور آن کمی تفاوت وجود دارد.رشته پلو:رشته پلو شاید غذای بومی بسیاری از مناطق ایران به شمار بیاید.این غذا در شهر های اردبیل و مشهد و کرمانشاه و به طریق مختلفی طبخ می شود.
به طور مثال مردم آذربایجان و اردبیل از برگه های زرد آلو در این غذا استفاده می کنند، معمولا از کشمش،پیازداغ، خرما و گوشت برای تهیه رشته پلو استفاده می شود.
از گذشته تا به امروز و طبق یک رسم سنتی مردم مشهد رشته پلو را در جشن نوروز این غذای خوشمزه و شیرین را طبخ می کنند و معتقدند که با میل کردن این غذای خوشمزه، سر رشته ی همه امور را به دست خواهند آمد.
در ترکیبات رشته پلو مشهدی از ران مرغ،برنج،رشته پلویی، پیاز،زعفران، سماق ، دارچین، روغن ، کره و نمک و فلفل استفاده می شود. البته بعضی ها با توجه به سلیقه خود از گوشت قرمز به جای گوشت مرغ و همینطور از خرما استفاده می کنند.آش لخشک:آش لخشک از غذاهای محلی شهر مشهد به شمار می رود. در واقع آش لخشک نوعی آش رشته است با این تفاوت که به جای حبوبات تنها از عدس برای تهیه آن استفاده می شود.
علت نام گذاری این آش به این دلیل است که برای تهیه آن از رشته بلند و پهن به نام لخشک و سبزی آش استفاده می کنند . آش لخشک را با چاشنی هایی مثل کشک، نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ سرو می کنند.کباب شیشلیک شاندیز:شیشلیک یک نوع کباب و یکی از گران قیمت ترین غذاهایی است که در کشورهای آسیایی مانند ایران، شوروی، و بخشی از اروپای مرکزی، طرفداران زیادی دارد.این کباب به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. شیلیک شاندیز کباب بسیار معروف شهر مشهد است که با شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می شود. این غذای بسیار خوشمزه در شهر مشهد و شاندیز به همراه دنده به سیخ کشیده می شود. تهیه این نوع کباب دقت و نکات زیادی را لازم دارد تا گوشت آبدار و لذیذ با قی بماند. گوشت ماده اصلی این غذا است که برای طعم دار کردن آن از موادی مانند، ماست، زعفران، لیمو، روغن و فلفل استفاده می کنند و در کنار آن از گوجه فرنگی هم برای سرو استفاده می نمایند.صرف نظر از
عضويت / ورود |