تا ميتوانيد هندوانه بخوريد
وقتي در يك روز گرم تشنگي بدنتان را به عطش درآورده است خواه ناخواه به سمت يخچال كشيده ميشويد.
وقتي در يك روز گرم تشنگي بدنتان را به عطش درآورده است خواه ناخواه به سمت يخچال كشيده ميشويد.
دستتان را دراز ميكنيد و اين ميوه كرويشكل را كه به نظر سنگين ميرسد برميداريد و چاقويي به جانش و قاشي و گازي و يك «آخيش» و آرامشي و... هندوانه،
اين ميوه پرآب و سرشار از ويتامين تابستان گرم را در نظر شما شيرين ميكند.
به اعتقاد متخصصان علم تغذيه هندوانه سرشار از ويتامين ث و آ است و در آن مقادير بالايي آنتياكسيدانهاي مختلف در اين ميوه وجود دارد. اين تركيبات با غيرفعال كردن راديكالهاي آزاد از اكسيدانهاي كلسترول و تنگ شدن ديواره عروق و در نهايت از بروز بيماريهاي قلبي و سكته جلوگيري ميكنند. به علاوه مطالعات نشان ميدهد كه مصرف منظم اين ميوه از بروز حملات آسم، سرطان كولون و حتي آرتروز ميكاهد. رنگ صورتي اين ميوه مربوط به ليكوپن موجود در اين ميوه است كه به دليل خواص آنتياكسيداني مانع بروز سرطانهايي نظير پروستات، سينه، ريه و روده ميشود.
اين ميوه با خواص ضدسرطاني از اطلاعات ژنتيكي همه سلولها يعني دي.ان.اي محافظت ميكند و از جهشهاي ژنتيكي جلوگيري ميكند.
اما با وجود فوايد بسيار بالاي اين ميوه، هندوانه داراي تركيبات گواتروژن هم هست و افرادي كه در مناطق با يد كم زندگي ميكنند بايد از اين ميوه كمتراستفاده كنند.
در ضمن افراد مبتلا به ديابت نيز بايد با دقت فراوان اين ميوه را استفاده كنند زيرا مصرف هندوانه به سرعت قند خون را بالا ميبرد و بيماران ديابتي را دچار مشكل ميكند.
هندوانه پتاسيم بالايي دارد و مصرف يك فنجان آب هنداونه داراي 176 ميليگرم از اين ماده مغذي است كه ميتواند به كاهش فشار خون بالا در بيماران مبتلا به اين بيماري كمك كند.
اين ميوه با وجود ويتامين ب 6 و بوي خوشايندي كه دارد در رفع حالت تهوع بسيار مفيد است به ويژه اگر شيريني آن نيز ملايم باشد ويتامين آ (به شكل بتاكاروتن) و ويتامين سي در آن، التهاباتي را كه در بيماريهايي مثل آسم، تصلب شرائين، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بين ميبرد. همچنين منبع بسيار خوبي از آنتياكسيدان كاروتنوئيدي به نام ليكوپن است
برخي خواص دارويي هندوانه
1 -هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است. گرما را برطرف ميكند و بهترين ميوه تابستان است.
2 - هندوانه مدر است و به پايين آوردن فشار خون كمك ميكند.
3 - هندوانه معده را تقويت ميكند.
4 - پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.
5 - مغز تخمه هندوانه كرمهاي معده و روده را از بين ميبرد.
6 - هندوانه براي ورم مثانه مفيد است.
7 - هندوانه بدن را تازه و شاداب ميكند.
8 - هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است.
9 - آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاجكننده يرقان و دفعكننده سنگكليه است.
10 - براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد.
11 - براي برطرف كردن تب و اختلاط بدن هندوانه را با شيرخشت بخوريد.
12 - براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد.
13 - هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد (يعني حدود سه ساعت بعد از غذا و يك ساعت قبل از غذا) زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد ميكند. همچنين اين ميوه را نبايد باميوههاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم ميكند.
اين ميوه از منابع غذايي ويتامينهاي گروه B به خصوص ويتامين B1 و B6 است. اين مواد مغذي ميتوانند در توليد انرژي و انجام زنجيره متابوليسم قندها و چربيها دخالت كرده و آن را عملي سازند.اين ميوه در مقايسه با كالري كه به بدن ميرساند، مواد مغذي فراواني دارد به اين دليل است كه خوردن آن براي افرادي كه قصد كاهش وزن دارند، توصيه ميشود. 92درصد از آبميوه آب است. اين موضوع خود بهانهاي است براي بيشتر آب خوردن يعني افراد كه نميتوانند زياد آب بنوشند ميتوانند از هندوانه استفاده كنند. توصيه ميشود به هيچ عنوان هندوانههاي سفيد را ميل نكنيد زيرا به شدت اسيدي بوده و ميتواند زيان بار باشند.