بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان به دهان چیست ؟

در این بخش ماهیانه موضوعاتی مطرح می شود که کاربران در مورد آن بحث می نمایند ...

مديران انجمن: tarannom, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Farhangi

بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان به دهان چیست ؟

پستتوسط goli70 » چهارشنبه ارديبهشت ماه 11, 1398 9:56 am

بازاریابی ویروسی یا دهان به دهان، نوعی بازاریابی است که تبلیغات و معرفی شما به شکل ویروس در شبکه های اجتماعی و یا افراد جامعه دهان به دهان انتقال می یابد. و به این ترتیب سطح وسیعی از جامعه را در بر می گیرد. در این روش در طی یک بستر تبلیغاتی خودجوش، تبلیغات انتشار می یابد. یکی از مهمترین ویژگی های بازاریابی به روش ویروسی کاهش چشمگیر هزینه ها و دسترسی سریع به بخش عظیمی از جامعه است.


انواع ترفندهای تبلیغاتی و انتخاب ما
تبلیغات یکی از مهمترین بخش های هر کسب و کاری است زیرا بدون آن میزان فروش و جلب مشتری به حداقل کاهش پیدا می کند. ولی در مقابل تبلیغات می تواند منجر به افزایش فروش محصولات، سوددهی بالاتر و جلب تعداد بیشتری مشتری گردد که این امر منجر به رونق کسب و کار می شود. یکی از ترفند های تبلیغات استفاده از روش های مختلف تبلیغات و تغییر دادن آن با توجه به نیاز بازار، سلیقه مشتریان و عملکرد رقبا در هر زمینه ای می باشد. همچنین تبلیغات شما باید متناسب با کسب و کار شما باشد. برای این منظور دو نوع کسب کار وجود دارد که متناسب با آنها روش های تبلیغاتی زیر پیشنهاد می شود :

کسب و کارهای کوچک
انواع روش های تبلیغاتی برای کسب و کار های کوچک به این شرح است :


  • عضويت  / ورود
  • چاپ بروشور یا پخش تراکت یا کاتالوگ محصولات
  • نصب تابلو تبلیغاتی (تابلو سر درب مغازه مانند

    عضويت  / ورود
    ، فلکسی و …)
  • استند تبلیغاتی
  • تابلوسازی (

    عضويت  / ورود
    و ..)
کسب و کار های کلان
  • طراحی و ساخت بیلبورد
  • طراحی و ساخت کلیپ از محصولات یا خدمات و نمایش آن در تلویزیون شهری در فضاهای عمومی
  • تبلیغات در رادیو و تلویزیون
  • تبلیغ در شبکه های اجتماعی
  • تبلیغات چریکی
  • تبلیغات سمپلینگ
  • استیکرهای تبلیغاتی سه بعدی
  • بازاریابی ویروسی
تاریخچه بازاریابی ویروسی
برای تاریخچه بازاریابی ویروسی نمی توان زمان دقیقی را تعیین نمود اما اولین آثار از چنین ایده ای به سال 1990 باز می گردد. در این سال فردی به نام داگ راشکوف که از اولین فعالان در حیطه بازاریابی است، مطلبی را در این باره منتشر نمود. او در این متن ذکر کرد، زمانی که کاربر تحت تاثیر محتوا ویروسی قرار می گیرد، شگفت زده شده و آن را در بین سایرین به اشتراک می گذارد. در نتیجه تمامی کاربران عامل انتشار این مطلب (ویروس) هستند.

اما برای اولین بار در سال 1995 و دوران ابتدایی بازاریابی دیجیتال یا

عضويت  / ورود
روشی به نام ویروس در تبلیغات شکل گرفت. این ایده توسط متفکران آژانس تبلیغاتی Chiat/Day (این آژانس در حال حاضر با سازمان تبلیغاتی بین المللی TBWA ادغام شده است.) داده شده و برای اولین بار برای تبلیغ پلی استیشن مورد استفاده قرار گرفت. در این روش تبلیغاتی از یک کمپین مخفی شامل افراد تاثیرگذار استفاده شد که به تبلیغ این دستگاه پرداختند و در مدت زمانی کوتاه توانستند با معرفی آن تعداد زیادی از این دستگاه ها را به فروش برسانند.

این روند به همین ترتیب ادامه یافت تا در سال 2013 اولین اجلاس بازاریابی ویروسی در لاس وگاس برگزار شد که در طی آن روش های بازاریابی ویروسی برای رسانه های مختلف موردشناسایی قرار گرفت.

استراتژی بازاریابی ویروسی
بازاریابی ویروسی با ارائه خدمات و ایده های نو به ارائه و یا تبلیغ کالا می پردازد. برخی از مهمترین استراتژی های بازاریابی ویروسی به این شرح است :

  • فراهم آوردن امکان استفاده از محصولات یا خدمات به صورت رایگان : به طور مثال یک شرکت می تواند با ارائه نرم افزاری رایگان و امکان انتشار آن، نام برند و پیام تبلیغاتی خود را در دنیای وب گسترش دهد. همچنین استفاده از سرویس ایمیل رایگان، امکان استفاده از برنامه ها و امکان دانلود آن ها به صورت رایگان و یا ارائه نمونه ای از محصولات از جمله این استراتژی ها به شمار می رود. همچنین می توان با فراهم کردن امکاناتی نظیر عضویت بازدیدکنندگان و ارسال خبرنامه به ایمیل کاربران صفحه ای شخصی به عنوان زیر مجموعه برای آنها پدید آورید. تا موجب شوید از این طریق علاوه بر تبلیغ کالای خود، به کاربران اجازه دهید مطالب خود را نیز به اشتراک بگذارند.
  • استفاده از محتوای متقاعد کننده : یکی از راهکارهای تشویق خواننده برای تبلیغ استفاده از مطالب طنز است، همچنین می توانید از محتوایی استفاده کنید که خواننده را به بحث با دیگران ترغیب کند.
  • مورد هدف قرار دادن مخاطب : توجه به مخاطبی که قرار است برای او تبلیغات کنید اهمیت بسیار زیادی دارد، برای مثال در تبلیغ برای افراد با آداب و رسوم های مختلف باید تبعیض قائل شوید. زیرا اگر این ویژگی ها را در تبلیغات در نظر نداشته باشید، بی شک شکست میخورید.
  • انتشار اولیه کمپین : انتشار اولیه برای کسب و کارهای جدی کاربرد دارد، که هدف از آن پراکندن ویروس کمپین در بین گروه اولیه در بستر اینترنت، شبکه های اجتماعی (نظیر ارسال ایمیل یا پیامک تبلیغاتی)،محیط های گفتگو، وبلاگ ها و ... می باشد .
  • کنترل نتایج : جهت بررسی نتیجه ی بازاریابی ویروسی لازم است در مدت زمانی کوتاه اهدافی را برای خود تعیین نمایید و پس از طی این مدت بررسی کنید که آیا این اهداف موفق بوده اند یا خیر ؟
  • انتقال آسان اطلاعات : برای انتقال ویروس ها لازم است، راه انتقال آنها ساده باشد. یعنی رسانه ای که برای این منظور انتخاب می کنید، باید از نظر اشتراک گذاری، انتقال و برقراری ارتباط روند آسانی داشته باشد کاربران اطلاعات را به سادگی به اشتراک بگذارند. همچنین محتوای اطلاعات باید جذاب ، گیرا، کوتاه باشد تا مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد و تا آن را به دیگران ارسال نماید.
  • انتقال از سطح کوچک به سطح بزرگتر : کمپین های بازاریابی باید امکان انتقال به سطوح بزرگتر را داشته باشند، برای مثال اگر از سرویس ایمیل رایگان بهره می برید و لازم است به سرور اصلی منتقل شوید. باید سیستم شما این توانایی را دارا باشد که اطلاعات را با سرعت پردازش و ارسال نماید.
  • الگوبرداری از انگیزه و رفتار افراد : مد نظر قرار دادن سلیقه مشتریان و رفتار آنها، در انتخاب پیام تبلیغاتی و میزان اثر بخشی آن تاثیر بسزایی خواهد داشت.
  • توجه به ابزاری موثر به نام شبکه اجتماعی : با توجه به اینکه امروزه بیشتر افراد به جای صرف وقت خود به مطالعه و یا برقراری ارتباط با خانواده به گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می پردازند، و اطلاعات را مابین دوستان به اشتراک می گذارند، پس یکی از راهکار های تبلیغات تهیه متن و یا فیلم های طنز و جذاب است که شخص را به اشتراک گذاری آن ترغیب می کند.
  • استفاده از منابع دیگران : یکی از راهکار های استفاده از تبلیغات ویروسی قرار دادن هر نوع محتوایی از جمله عکس، فیلم، متن، لینک و … در وب سایت های مرتبط با موضوع تبلیغات شما می باشد. تا از این طریق پیام تبلیغاتی شما مورد گسترده بازیابی شود.
  • ادامه مطلب در

    عضويت  / ورود

goli70
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 109
تاريخ عضويت: سه شنبه بهمن ماه 2, 1397 2:49 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

Re: بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان به دهان چیست ؟

پستتوسط ahmadiyan » يکشنبه خرداد ماه 22, 1401 9:46 am


عضويت  / ورود
یک تکنیک کاملاً جدید است که بسیاری از شرکت ها برای افزایش گفتگو با مشتریان خود از آن استفاده می کنند. این تکنیک تبلیغاتی و بازاریابی به سازمان شما اجازه می دهد تا به عنوان یک مرجع در تجارت شما شناخته شود، بنابراین مشتریان بیشتر به دنبال شما هستند تا شما در جستجوی خریدار باشید. این که آیا سازمان شما در حال حاضر یک تکنیک تبلیغاتی و بازاریابی معکوس را اجرا نمی کند، زمان آن رسیده است که در حال حاضر از هر یک از آنها برای بهبود تصویر مدل خود تلاش کنید.
ahmadiyan
کاربر سایت
کاربر سایت
 
پست ها : 4
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 24, 1400 10:54 am
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0


بازگشت به تریبون آزاد

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان