خوك يك از حيوانات پستاندار است كه در خشكي زندگي مي كند و از گوشت و شير آن استفاده مي شود. ولي از نظر اسلام ، نام اين حيوان در فهرست غذاهاي ممنوع قرار دارد . خدا در قرآن مي فرمايد « انما حرم عليكم الميته و الدم و لحم الخنزير و ... » : خداوند تنها گوشت مردار و خون و گوشت خوك و ... را حرام كرده است .
علت تأكيد قرآن بر اين مطلب به خاطر خطرات جسمي و روحي مصرف گوشت خوك و نيز آلودگي جامعه بشري به آن است . مصرف گوشت خوك بين يهوديان نيز ممنوع است و يكي از غذاهاي حرام در شريعت موسي (ع) نيز است . اما متأسفانه هنوز مصرف گوشت خوك در برخي نقاط دتيا هنوز رواج دارد .
خوك حتي نزد اروپائيان كه بيش تر گوشت آن را مي خورند ، سمبل بي غيرتي است . خوك غيرت ناموسي ندارد و نقطه مقابل خروس است . جفت خود را
در معرض استفاده خوك هاي نر ديگر قرار مي دهد و از اين عمل ، علاوه بر آن كه باك ندارد ، لذت هم مي برد و اين صفت در گوشتش تأثيراتي دارد .
افرادي كه از اين نوع گوشت تغذيه مي كنند ، همان اخلاق و صفات رذيله را حاصل مي كنند . در حالي كه غيرت نسبت به دين و ناموس از صفات اتبيا و
و طاهرين و مؤمنين است .
علاوه بر اين ضررهاي رواني و اخلاقي كه از خوردن گوشت خوك حاصل مي شود ، دو دسته بيماري را سبب مي شود :
الف) بيماري هايي از جمله عوامل مبتدا به آنها گوشت خوك است مانند :
1-اسهال خوني : در گوشت خوك انگل هايي به نام بالانتن ديوم زندگي مي كنند كه از اهم منابع انتشار اين بيماري در سرتاسر جهان است .
2- انتاميب هيستوليتك : كه انسان را به اسهال آميبي مبتلا مي سازد و خوك نقش ناقل اين ميكروب به انسان را ايفا مي كند .
3- بيماري باد سرخ : نوعي بيماري است كه خوك به ان مبتلا مي شود و به گروه خاصي از انسان ها ، از قبيل قصاب ها و دباغ ها انتقال مي يابد و در انسان به صورت لكه هاي سرخ و دردناك ، تؤام با سوزش شديد روي دست ظاهر مي شود .
4- تصلب شرائين : ميزان چربي و اسيداوريك در گوشت خوك بسيار زياد است و خوردن آن ، نقش مهمي در تصلب شرائين در انسان دارد.
علاوه بر اين ها خوك از خوردن چيزهاي پليد و كثيف ، مانند مدفوع خود باك ندارد ، لذا بدن خوك جايگاه انواع ميكروب هاست .
ب) بيماري هايي كه تنها به علت خوردن گوشت خوك در انسان به وجود مي آيند ، عبارتند از :
1- كرم كدو : طول كرم كدو 2تا 3 سانتي متر است و در عضلات و مغز خوك وجود دارد كه انسان با خوردن گوشت و يا مغز خوك به آن مبتلا مي شود . از عوارض اين بيماري ، نارسايي هايي در دستگاه گوارش است . مرض لادرري از همين كرم كدو به انسان منتقل مي شود .
2- تري شينوز : طول كرم تري شينوز 3 تا 5 ميلي متر است . اين كرم از طريق خوردن گوشت خام يا نيم پز وارد بدن مي شود و ضمن ايجاد جوش هاي پوستي ، در عضلات انسان تخم گذاري مي كند كه باعث درد شديد عضلات ، سختي نفس ، ناتواني هنگام سخن گفتن و جويدن ،و گاهي فلج عضلات تنفسي مي شود . كرم ترشين در طول يك ماه ، پانزده هزار تخم مي گذارد . در يك كيلو گوشت خوك ممكن است 400 ميليون نوزاد كرم وجود داشته باشد . اين كرم اتولين بار در سال 1835 ميلادي ، توسط يك دانشمند انگليسي به نام پاژت كشف شد .
تري شينوز مي تواند به قلب نفوذ كند و باعث سكته هاي قلبي شود . پختن گوشت هم اين كرم را نابود نمي كند .
3- بوتوليسم : گوشت خوك ثقيل الهضم است و معده را به زحمت مي اندازد و باعث بوتوليسم مي شوند