عضويت / ورود |
در این مقاله قصد دارم، شما را با
عضويت / ورود |
از دیگر
عضويت / ورود |
اریس
لوز
راحت الحلقوم
شیرینی لطیفه
شیرینی کنجدی
شکلات تسبیحی
صابون مراغه
حلوا گردویی
عسل طبیعی کوهستان سهند
آجیل تبریز
یکی از خوشمزه ترین تنقلات تبریز، آجیل تبریز است. که مرغوبیت و شهرت جهانی دارد و از گذشته محموله هایی از آجیل تبریز، به خارج از ایران صادر می شد، قدمت این تجارت به دوران قاجاریان باز می گردد، و هنوز هم این صادرات رواج دارد. سنتی که از دیرباز پابرجاست، در هر عید یا جشنی، پای آجیل به خانه ی آذربایجانی ها باز می شود. حتی در مراسمات مذهبی هم استفاده می کنند. یکی دیگر از سنت های قدیمی در شهر تبریز، آراستن آجیل و خشکبار است که به همراه دیگر هدایا به خانه تازه عروس در شب چهارشنبه ی آخر سال، می برند. همچنین این رسم، شب یلدا در کل ایران اجرا می شود.
تبریز به دلیل آب و هوای مناسبی که دارد اکثر اجزای خشکبار در آن جا کشت می شود. هلو، زردآلو، آلو، انگور و …در شهرستان های اطراف تبریز بخصوص مراغه، بعمل می آیند، که به هر دو روش صنعتی و سنتی خشک می شوند.
خوب می رسیم سر اصل مطلب، آجیل که کوچک و بزرگ شیفته ی آن هستند، آجیل تبریز انواع مختلفی دارد که مهمترینشان آجیل شب یلدا، چهار مغز، آجیل عید نوروز است. از این میان آجیل ها، چهار مغز تبریز شهرت و قدمت بسیاری دارد، که از ترکیب بادام کاغذی، بادام هندی، بادام و پسته بوداده درست می شود. بیشتر اجزای آجیل ها مانند بادام و فندوق و …. در استان آذربایجان کشت می شوند بجز پسته که بومی این خطه نیست و بهترین نوعش از دیگر استان ها تهیه می شود. آجیل دارای مواد معدنی، آنتی اکسیدان و پروتئین می باشد. مغزها بعنوان ماده ی اولیه آجیل مهتمرین منبع سلنیوم هستند که برای سلامت و ایمنی بدن ضروری هستند. پس از خرید آجیل تبریز چه برای خود و چه اقوام فراموش نکنید.
باقلوای تبریز
باقلوا نوعی شیرینی است که در ویترین قنادی اکثر شهرهای ایران به چشم می خورد. باقلوا شیرینی سنتی و مخصوص، کشورهای ترکی آسیای میانه می باشد که وارد دیگر کشور ها شده است. تبریز شهری معروف در زمینه تولید باقلوا، به سبک کشور ترکیه است.به همین دلیل باقلوای تبریز به باقلوای استانبولی معروف می باشد. این باقلوا طعم بسیار، دلنشینی دارد و از تبریز وارد دیگر شهر های ایران شده است. چنانچه قصد تهیه سوغاتی برای اقوام خود چه در داخل ایران و چه خارج از آن دارید باقلوای تبریز بهترین گزینه می باشد و مطمئنا استقبال ویژه ای از آن خواهد شد.
مواد اصلی برای تهیه باقلوا آرد، شکر، تخم مرغ، هل، … است. باقلوا انواع و شکل های مختلفی دارد از نظر ظاهر مربعی شکل، لوزی و لوله ای است و از نظر مزه دارای طعم های پسته ای، نارگیلی، بادامی می باشد. باقلوایی مرغوب است که کاملا طلایی شده باشد و شهدش آنقدر زیاد نباشد که هنگام برداشتن بریزد. بعنوان یک پیشنهاد ویژه اگر سفری به تبریز داشتید، سری به خیابان ولیعصرش بزنید از خرید باقلوا غافل نشوید.
قرابیه تبریز
قرابیه تبریز یکی دیگر از شیرینی های معروف تبریز است،
عضويت / ورود |
نوقای تبریز
لوکا یا نوقای تبریز، شیرینی سنتی دیگر از این شهر است. نوقا شیرینی سنتی اروپای جنوبی و خاورمیانه است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. نوقا نوعی شیرینی هم خانواده گز اصفهان است بر اساس تعاریف که از نوقا می شود سوهان هم میتواند جزئی از خانواده ی آن باشد.
مواد اصلی نوقا سفیده ی تخم مرغ، شکر، گردو ، وانیلو … است.در بعضی از مدل های این شیرینی از نان میکادو استفاده می شود. با گذر از بازارهای تبریز این شیرینی خوشمزه را میتوانیم در طعم های وانیلی، کاکائویی، شکلاتی بیابیم. بدلیل شیرینی دلچسبی که دارد پیشنهاد می کنم در کنار آن از نوشیدن یک لیوان چای دبش فراموش نکنید.
لبنیات تبریز
لبنیات تبریز و استان آذربایجان شرقی زبانزد عام و خاص است. یکی از فوق العاده ترین
عضويت / ورود |
منبع : نشاط آوران