تلفن همراه برای کودکان و نوجوانان

در این بخش مطالبی در زمینه بهداشت سلامت و تازه های پزشکی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

تلفن همراه برای کودکان و نوجوانان

پستتوسط amineh2014 » يکشنبه آبان ماه 4, 1393 6:41 pm

                              




هر روز بر تعداد کودکانی که از تلفن همراهاستفاده می کنند ، افزوده می شود . این که این روزها یک سوم بچه های 11 تا 14 سالهتلفن همراه دارند ، این که مدارس با معضلی به نام تلفن همراه درگیر شده اند ، این کهامواج این تلفن ها بر سلامتی کودکان مان تاثیرات سو ء دارند و بسیاری موارد دیگر. همهو همه نشان هایی هستند برای من، تو و هر پدر و مادر دیگری که این فناوری را حساب شدهتر و با دقت بیشتری در اختیار فرزندمان قرار دهیم . درست است که نمی توان وجود آن راانکار کرد و یا ممنوعیت کامل استفاده را صادر کرد اما باید به دنبال راهی برای آموزششیوه های صحیح استفاده از تلفن همراه به کودکان بود.


ساندویچ همراه!

اگر تا همین چند سال پیش در کیف مدرسه یدانش آموزان مداد و دفتر و کتاب پیدا می شد. حالا باید گوشی تلفن همراه را نیز یک پایثابت این کیف ها دانست. بسیاری از نوجوانان و کودکان امروزی چنان به این فناوری وابستهشده اند که می گویند بدون این وسیله نمی توانند زندگی کنند .در این میان برخی از پدرو مادرها نیز وجود آن را در کنار فرزندشان باعث دلگرمی خود بیان می کنند و این که بهکمک آن، به راحتی می توانند از سلامتی یا احیاناً بروز اتفاق برای وی آگاه شوند.

این وسیله در کنار مزایای با ارزشش، معایبیهم دارد که باعث شده است بسیاری از مدارس کشور آمریکا قوانین سفت و سختی برای آن وضعکنند. به عنوان مثال چندی پیش قانون منع آوردن تلفن همراه به یکی از مدارس منهتن درآمریکا باعث بروز آشوبی در بین شاگردان و والدین آن ها شد. عده ای از این دانش آموزانکه می خواستند به هر نحوی گوشی خود را همراه داشته باشند آن را درون ساندویچ با ظرفناهار خود پنهان می کردند. اما با وجود تمامی این مسایل و اعتراضات، مدیر مدرسه حاضربه حذف این قانون نشد به اعتقاد وی تلفن های همراه عامل مهمی برای پرت شدن حواس ، تقلب،بی بندو باری و پخش عکس ها و کلیپ های غیراخلاقی هستند.

این معضل مدارس ایران را نیز به طرز چشمگیریدرگیر کرده است. پای صحبت مدیران و معاونان این مدارس که بنشینی، شکایت هایی را ازاین فناوری خواهی شنید. اکثر دست اندرکاران معتقدند برای رفع این مشکل باید قانونیجامع وضع شود که در برگیرنده تمامی جنبه های مثبت و منفی این فناوری باشد.

گرچه هنوز بحث هایی راجع به استفاده یاعدم استفاده از آن ها در مدارس وجود دارد. اما مطمئنا تحریم و یا قدغن کردن کامل آنبه معنی نادیده گرفتن برخی از مزایای آموزشی آن در کلاس درس نیز هست. البته در کناراین جنبه مثبت باید در نظر داشت که برخی از موارد غیراخلاقی استفاده از این فن آورینیز قطعا پذیرفتنی نیست.

وجود این وسیله در کلاس درس مزایایی داردکه می تواند به نفع شاگرد و معلم باشد. به طور مثال دانش آموز می تواند از پروژه هایکلاسی، فیلم یا عکس تهیه کند و به والدین خود نشان دهد یا این که می تواند تکالیف درسیرا برای همکلاسی غایب خود به صورت پیامک ارسال کند. همچنین برای دانش آموزی که نمیتواند به سرعت از روی تخته یادداشت بردارد. تهیه عکس از یادداشت های معلم می تواندبه دسترسی بعدی وی به موارد آموزشی کمک کند.

در کنار تمامی این نکات مثبت باید به نکاتمنفی این وسیله نیز توجه داشت. ارسال پاسخ سئوال های امتحانی برای دیگر هم کلاسی ها.تهیه عکس یا فیلم از معلم و دوستان و استفاده از آن برای اخاذی و نیز استفاده های غیراخلاقیدیگری که در صورت نرسیدن به بلوغ فکری می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.از جمله موارد منفی این وسیله هستند.

استفاده از تلفن همراه در شرایط اضطراری


بدون شک یکی از بهترین فواید تلفن همراهبرای کودکان و نوجوان قابلیت استفاده از تلفن همراه در شرایط اضطراری است. در شرایطیمثل دور بودن از خانه برای مدتی طولانی ، بیرون رفتن به همراه دوستان و یا سایر شرایطمی توان از تلفن همراه استفاده کرد.

مشکلات حاصل از استفاده تلفن همراه:

1-مشکلات روحی:
بر اساس مطالعات جدید انجام شده استفادهاز تلفن همراه می تواند اعتیاد آور باشد.همچین ارتباطی مستقیم بین میزان استفاده ازتلفن همراه و احساس افسردگی وجود دارد. بیشتر کودکان و نوجوانانی که در زمان حال دچارافسردگی هستند از تلفن همراه به مقدار زیادی استفاده می کنند.

2-ضعف بینایی:
همانند کاربران کامپیوتر ، کاربران تلفنهمراه که زمان زیادی را صرف فرستادن پیامک کرده و مجبورند برای دیدن عبارت بر روی صفحهو یا صفحه کلید به چشم خود فشار بیاورند و این امر به ضعیف شدن چشم ها منجر می شود.

3-پخش باکتری ها:
با توجه به این که ما برای صحبت با تلفنهمراه آن را به دهان خود نزدیک می کنیم و بسیاری از اوقات در زمانی که تلفن همراه درنزدیکی ماست عطسه یا سرفه می کنیم. این مسئله موجب می شود تا تلفن همراه به نوعی وسیلهآلوده تبدیل شود که به راحتی می تواند آلودگی را انتقال بدهد.

4- کم خوابی:

بسیاری از کاربران نوجوان تلفن های همراهدر میانه شب به خاطر دریافت کردن یک پیامک یا پاسخ به تماس از خواب بر می خیزند و اغلبدچار کم خوابی شده و در روز بعد خسته هستند.

5-وابستگی به تلفن همراه:
در یک تحقیق انجام شده در آمریکا ، 37 درصدنوجوان کاربر تلفن همراه گفته اند که بدون تلفن همراه قادر به ادامه زندگی نیستند.همچنین مشخص شده است که بسیاری از نوجوانان ترجیح می دهند با دوستان خود از طریق تلفنرابطه داشته و کمتر همدیگر را ملاقات کنند.

6-دروغگویی:
همچنین مشخص شده است که چیزی نزدیک به39 درصد از کاربران بین 18 تا 29 ساله در زمانی که از تلفن همراه استفاده می کنند درمورد مکان حضور خود دروغ می گویند.

7-هزینه ها:
بسیاری والدین در زمانی که صورت حساب تلفنهمراه فرزندان خود را می بینند شوکه می شوند. استفاده از سرویس های مختلف ، مثل پیامهایصوتی و تصویری و همچنین اینترنت می تواند هزینه سنگینی را بر خانواده تحمیل کند.


توصیه هایی به والدین:
با فرزند خود در مورد استفاده صحیح از تلفنهمراه و این که چگونه و کجا باید از آن استفاده کند صحبت کنید. به او آموزش دهید کهکی ، کجا و چطور از تلفن همراه خود استفاده کند. در مورد استفاده از تلفن همراه هشدارو تاثیرات بد آن به کودک خود هشدار دهید .سعی کنید به او توضیح دهید که در صورتی کهبیش از حد از تلفن همراه استفاده کند بایستی هزینه های آن را از پول توجیبی خود بپردازد

فرزند سالمم آرزوست

کودکانی که در دنیای موبایل زده امروزیبزرگ می شوند از لحظه ای که زندگی خود را آغاز می کنند با انواع امواج مضر روبه رومی شوند. تاثیر فرکانس های رادیویی و تشعشعات تلفن همراه بر سلامتی کودکان موضوعی بسیارنگران کننده است. این تاثیر به خصوص روی کودکانی که هنوز در مراحل اولیه رشدی و قبلاز بلوغ هستند مشهودتر و بیشتر است دلیل این تاثیر زیادتر نیز جمجمه ظریف تر، سیستمعصبی در حال رشد ، سطح بالای تقسیم سلولی و نیز سیستم ایمنی ضعیف تر بدن آن هاست. متاسفانهبسیاری از والدین هنوز به خوبی از تاثیر این امواج بر سلامتی دلبندشان آگاهی ندارند.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی تلفن همراهاکثر پژوهشگران اجتماعی و پزشکان متخصص به این نتیجه رسیده اند که کودکان و افراد مسنبیش از دیگران تحت تاثیر اثرات مضر امواج رادیویی تلفن همراه قرار می گیرند.

تحقیقات علمی درباره ی تاثیرات مضر تلفنهمراه روی سلامتی کودکان در انگلیس نشان می دهد که استفاده مستمر و طولانی مدت آن هااز این وسیله موجب از دست دادن یا کاهش حافظه و اختلال خواب آنان می شود . مطالعاتاخیر نشان می دهد که از هر 10 کودک زیر 16 سال یک نفر روزانه حدود 45 دقیقه با تلفنهمراه صحبت می کند و بیش از 90 درصد کودکان زیر 16 سال نیز تلفن همراه دارند.

دانشمندان می گویند میزان جذب اشعه
rfدر یک کودکیک ساله 2 برابر میزان جذب شده توسط بزرگسالان است و میزان جذب در یک کودک 5 ساله60 درصد بیشتر از بزرگسالان است. گرچه تاثیرات سوء فرکانس رادیویی بر سلامتی هنوز نیازمندبررسی های بیشتری است اما در وجود این تاثیرات تقریبا اتفاق نظر است. یکی از دلایلیکه کمتر به این موضوع پرداخته شده است. سوداوری عظیم صنعت ارتباطات سیار برای کمپانیهای مربوط است. با این حال بروز سرطان مغز و خون را مرتبط با تشعشعات ماکروویو می دانند.


تحقیقات نشان داده اند که سرطان خون، کهشایع ترین سرطان بین کودکان است. طی 18 سال گذشته به اندازه 20 درصد رشد داشته است.در کنار این موضوع سرطان های دستگاه عصبی که دومین نوع سرطان های رایج بین کودکان استو مغز و نخاع را درگیر می کند در 21 سال گذشته به اندازه 45 درصد افزایش داشته است.

در شرایطی که استفاده از تلفن همراه درهواپیماها و بیمارستان ها به خاطر تاثیر نامطلوب بر تجهیزات الکترونیکی، مجاز نیست،چطور انتظار می رود این امواج بر بدن ما، که یک سیستم الکتروشیمیایی بی نهایت حساساست. تاثیری بر جانگدازنند؟ پس بهتر است شرط عقل و احتیاط را پیش بگیریم و به کودکانخود در موارد غیرضروری اجازه استفاده از تلفن همراه را ندهیم.

منابع:آکاایران- باشگاه خبرنگاران
























برای نویسنده این مطلب amineh2014 تشکر کننده ها: 2
bahar (دوشنبه آبان ماه 5, 1393 2:40 pm), yosra69 (دوشنبه آبان ماه 5, 1393 10:37 am)
رتبه: 14.29%
 
amineh2014
کاربر کوشا
کاربر کوشا
 
پست ها : 13
تاريخ عضويت: شنبه مهر ماه 26, 1393 7:58 pm
تشکر کرده: 11 بار
تشکر شده: 12 بار
امتياز: 120

بازگشت به بهداشت سلامت و تازه های پزشکی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان