صفحه 5 از 9

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: جمعه ارديبهشت ماه 25, 1393 1:46 am
توسط yasina

هندوانه را فقط در این زمان بخورید



وقتی گرمای تابستان ما را به تشنگی می‌‌اندازد، خوردن هندوانه یک راه بسیار سالم و مطمئن برای جایگزین شدن نوشابه‌های انرژی‌زاست. ازآنجا که مقدار آب زیادی دارد، آب موردنیاز بدن ما را تامین می‌کند و هیچ چیز در یک روز گرم تابستانی بهتر از خوردن یک تکه هندوانه دلچسب و آب‌دار نیست!

به گزارش سرویس علمی جام نیوز، علي حسيني گفت: هندوانه ميوه‌اي است که مزاج سرد و تر دارد و رنگ آن در ويتامينش تأثيري ندارد به همين دليل، مهم اين است که هندوانه کاملاً رسيده و شيرين باشد. وي گفت:هندوانه منبع بسيار خوبي از ويتامين C و A است و نسبت به ساير ميوه‌ها و سبزي‌ها، مقدار بيشتري بتاکاروتن دارد.

اين متخصص طب سنتي افزود: هندوانه ميوه‌‌اي است که حاوي ميزان بالايي از سديم و پتاسيم است به همين دليل از بدن در برابر بيماري‌هاي مختلفي مانند آسم و برخي سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت مي‌کند. حسيني گفت: هندوانه داراي آنتي ‌اکسيداني به نام ليکوپن است که راديکال‌هاي آزاد و مضر را از بين مي‌برد به همين دليل از وقوع سکته قلبي جلوگيري مي‌کند و به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک مي‌کند.

وي ادامه داد: هندوانه باعث رقيق شدن خون مي شود و مصرف آن، براي افرادي که خون غليظ دارند مناسب است.همچنين چون براي تعديل مزاج مناسب است افرادي که صفرا در معده و کبدشان زياد توليد مي‌شود بيشتر از اين ميوه مصرف کنند. اين متخصص طب سنتي گفت: مصرف هندوانه براي افرادي که داراي بدني لاغر، خشک و گرم هستند بهتر است چون جلوي ضعف آنها را مي گيرد. حسيني، بهترين زمان خوردن هندوانه را بين دو وعده غذايي دانست و گفت: مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم مي‌شود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هواي گرم يا در هنگام تشنگي، مضر است.

وي ادامه داد: در عين حال خوردن هندوانه براي افراد سردمزاج يا کساني که معده سرد دارند مضر است و در طولاني مدت باعث ضعيف شدن عملکرد هضم و درد مفاصل مي شود بنابراين بهتر است اين افراد به همراه هندوانه، عسل و قند مصرف کنند. اين متخصص طب سنتي با اشاره به منع مصرف هندوانه در افرادي که مشکل طحال دارندگفت: علائم مشکل طحال بعد از خوردن هندوانه، احساس درد يا نفخ در محل چپ شکم و ايجاد تيرگي در رنگ بدن يا سفيدي چشمان است. حسيني افزود: مصرف هندوانه در افرادي که آلرژي يا حساسيت فصلي يا غذايي دارند ممنوع است.

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: يکشنبه ارديبهشت ماه 28, 1393 11:37 am
توسط yosra69
مواد شیمیایی که موجب سرطان سینه می‌شوند
-------------------------------------------------------

بنزین و مواد شیمیایی حاصل از فرآیند احتراق در خودروها، تجهیزات چمن‌زنی و دود سیگار از اصلی‌ترین ترکیبات موثر در بروز سرطان‌ سینه هستند.

گروهی از متخصصان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در این مطالعه به شناسایی مهمترین ترکیب‌های شیمیایی برای پیشگیری از سرطان سینه پرداخته‌اند.

«جولیا برودی» یکی از متخصصان در این مطالعه گفت: هر زنی در آمریکا به ویژه در صورت انتخاب زندگی شهری در معرض ترکیب‌های شیمیایی قرار می‌گیرد که این فاکتور ممکن است خطر ابتلای او به سرطان سینه را افزایش دهد. متاسفانه در حال حاضر ارتباط بین ترکیب‌های شیمیایی سمی و سرطان سینه به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.

برودی تاکید کرد که کاهش قرار گرفتن در معرض ترکیب‌های شیمیایی می‌تواند به حفظ سلامت بسیاری از زنان کمک کند. زمانی‌ که با افراد در مورد پیشگیری از سرطان سینه صحبت می‌شود تاثیر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بر بروز این سرطان، اغلب جدی گرفته نمی‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از یونایتدپرس، در این مطالعه همچنین به برخی دیگر از ترکیبات موثر در بروز سرطان‌ سینه اشاره شده که به قرار زیر است:

- حلال‌ها از جمله «متیلین کلراید» و مورد استفاده در پاک‌کننده‌ها و لکه‌برها

- هورمون‌های دارویی مورد استفاده در روش هورمون درمانی جایگزین

- برخی ترکیب‌های ضداشتعال مورد استفاده در مبلمان

- «استیرن» موجود در دود تنباکو

- آب آشامیدنی حاوی مواد سرطان‌زا از قبیل حلال‌ها یا پسماندهای مواد ضدعفونی‌کننده

منبع: ایسنا

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: پنج شنبه خرداد ماه 1, 1393 12:05 pm
توسط yosra69
سم سفید را فقط یک قاشق چای خوری بخورید!
------------------------------------------------------
نمک حاوی سدیم است ماده ای معدنی که به گردش خون در بدن کمک می کند و باعث می شود قلب شما درست کار کند و مقدار کم این ماده می تواند باعث به وجود آمدن اختلالاتی در بدن شما شود.

مقدار کم این ماده در بدن موجب تهوع، سرگیجه و خستگی زیاد در بدن می شود و مقدار زیاد آن هم باعث می شود قلب سریع تر کار کند و نمک تقریبا در تمام مواد غذایی حتی شیرینی جات نیز وجود دارد.

بررسی ها نشان می دهند پزشکان توصیه می کنند نمک را بیش از 2300 میلی گرم در روز نباید مصرف کرد و این میزان در یک قاشق چای خوری موجود است ، سیاه پوستان و کسانی که فشار خون بالایی دارند و کسانی که دوره میانسالی را می گذرانند باید این مقدار را به 1500 میلی گرم در روز کاهش دهند اما افراد مجاز تقریبا دو برابر این مقدار نمک مصرف می کنند.

برای کاهش سدیم در غذاها باید مصرف غذاهایی مانند سوسیس و کالباس را به حداقل رساند و از اسنک های پر نمک و چیپس و پفک اجتناب کرد.


Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: يکشنبه خرداد ماه 4, 1393 7:33 pm
توسط yosra69
کم خوابی
--------------------------------

کم خوابی انسان را کلافه و بداخلاق میکند.همچنین میتواند روی ظاهر.وزن بدن .حافظه و در کل سلامتی تاثیر بگذارد.

برخی از اثرات کم خوابی :
- کم خوابی باعث بروز حوادث می شود.
کمبود خواب عامل برخی از بزرگ ترین حوادث ناگوار در طی تاریخ بوده است، مثل بحران هسته ای چرنوبیل در سال 1986.

همچنین کم خوابی یک خطر جدی برای رانندگی در جاده هاست. خواب آلودگی زمان واکنش راننده را آهسته می کند، مثل اینکه فردی در حالت مستی رانندگی کند.

تخمین زده می شود که خستگی و خواب آلودگی هر ساله عامل صد هزار تصادف خودرو و 1550 مرگ ناشی از تصادفات رانندگی در ایالت متحده است.
این مشکل در بین افراد کمتر از 25 سال بیشتر است.

بررسی ها نشان داده است که کم خوابی و کاهش کیفیت خواب باعث تصادفات رانندگی و آسیب های شغلی می شود.

در یک بررسی معلوم شد کارگرانی که از خواب آلودگی شدید در طی روز شکایت داشتند، بیشتر دچار حوادث کاری می شدند و در هر حادثه، تعداد روزهای بیشتری بیمار بودند.

- کم خوابی باعث افت ذهنی شما می شود.
خواب کافی در شب نقش مهمی در قدرت تفکر و یادگیری شما دارد. کم خوابی به روند شناختی شما آسیب می زند.

اولا کم خوابی قدرت توجه، هوشیاری، تمرکز، استدلال و حل مشکلات را خراب می کند. این تأثیر، یادگیری و فهم مطالب را سخت تر می کند.

ثانیا دوره های مختلف خواب شب، نقش مهمی در تحکیم حافظه در ذهن دارد. اگر شب ها به مقدار کافی (7 تا 8 ساعت) نخوابید، نمی توانید آنچه را که در طی روز یاد گرفته اید و تجربه کرده اید، به یاد بیاورید.
بی خوابی و افسردگی یکدیگر را تقویت می کنند، یعنی کم خوابی علائم افسردگی را بدتر می کند و افسردگی به خواب رفتن را سخت تر می کند

- کم خوابی باعث بیماری های جدی و خطرناکی می شود.
اختلالات مربوط به خواب و کم خوابی طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری های زیر را افزایش می دهند:
- بیماری های قلبی
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- بی نظمی ضربان قلب
- فشار خون بالا
- سکته مغزی
- دیابت

بر اساس برخی مطالعات معلوم شده است که 90 درصد افراد مبتلا به مرض بیخوابی (یک نوع اختلال خواب که باعث سختی به خواب رفتن و در خواب ماندن می شود)، دچار یک بیماری دیگر هم هستند.

- کم خوابی باعث افسردگی می شود.
با گذشت زمان، کمبود خواب و اختلالات خواب باعث بروز علائم افسردگی می شود.

در یک نظرسنجی معلوم شد، افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب به احتمال زیاد کمتر از 6 ساعت در شب می خوابند.

مرض بی خوابی که شایع ترین نوع اختلال خواب است، ارتباط قوی با بروز افسردگی دارد.

بررسی ده هزار نفر در سال 2007 نشان داد افراد مبتلا به مرض بی خوابی پنج برابر افراد سالم دچار افسردگی می شوند. در حقیقت، مرض بیخوابی اغلب یکی از نخستین علائم افسردگی است.

بی خوابی و افسردگی یکدیگر را تقویت می کنند، یعنی کم خوابی علائم افسردگی را بدتر می کند و افسردگی به خواب رفتن را سخت تر می کند.

از طرفی باید بگوییم درمان مشکلات خواب مثل کم خوابی به بهبود افسردگی و علائم آن کمک می کند و بالعکس.





Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: چهارشنبه خرداد ماه 21, 1393 3:29 pm
توسط bahar

15 نشانه سرطان که خانم‌ ها نادیده می‌گیرند

دکتر ماری دالی یک پزشک متخصص آمریکایی می گوید: زنان جوان سعی می کنند نشانه های ابتلاء به سرطان را نادیده بگیرند، چرا که فکر می کنند، سرطان بیماری ای است که برای افراد مسن رخ می دهد؛ هرچند این طرز تفکر معمولا درست است، اما افراد جوان زیادی هستند که مبتلاء به بیماری سرطان اند و همچنین دکتر هانا لیندن یک پزشک متخصص دیگر بیان می کند: افرادی هستند، که بصورت عمدی نشانه های سرطان را نادیده می گیرند. در ادامه به معرفی برخی مواردی که می توانند نشانه ی سرطان باشند بیان می کنیم، تا به شما به پیشگیری از سرطان و درمان به موقع آن کمک کند. البته بیاد داشته باشید که حساسیت زیاد هم می تواند به اندازه نادیده گرفتن آزاردهنده و خطرناک باشد.

1) کاهش وزن غیرعادی

دکتر رانیت میشوری، استادیار طب خانواده، دانشکده پزشکی دانشگاه جورج تاون واشنگتن، معتقد است که کاهش 10 پوند در ماه (4.5 کیلوگرم) بدون اینکه ورزش کنید و یا رژیم بگیرید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید؛ وی معتقد است که این کاهش وزن تا زمانیکه خلافش ثابت نشده، نشانه سرطان است. از پزشکتان بخواهید که شما را آزمایش و یا حتی سی تی اسکن کند تا معلوم شود که کاهش وزن شما نشانه، سرطان است و یا مشکلات دیگر، مثلا تیروئید پرکار!

2) نفخ و بادکردن شکم

نفخ مشکل معمولی است که خیلی از خانم ها با آن زندگی می کنند، با اینحال نفخ شکم و باد کردن آن می تواند نشانه سرطان تخمدان باشد. سایر نشانه های سرطان تخمدان شامل،درد شکم و لگن، احساس سیری بدون اینکه غذای زیادی خورده باشید و مشکلات ادراری شامل، نیاز ناگهانی به ادرار، می شود. اگر که نفخ شکم هر روز برایتان رخ می دهد و هفته هاست که این مشکل را دارید می بایست برای انجام آزمایش و بررسی، بخصوص سی تی اسکن و آزمایش خون به پزشک مراجعه کنید.

3) تغییرات پستان

اکثر خانم ها برای بررسی وجود توده و غده در پستان خود، آن را آزمایش می کنند. اما توده تنها نشانه ابتلاء به سرطان پستان نیست، سرخی و سفت شدن پوست پستان، می تواند نشانه یکی از انواع نادر و خطرناک سرطان پستان باشد، همچنین دکتر لیندن می گوید: جوش و دانه روی پوست پستان که بیشتر از یک هفته باقی بماند، نیز می بایست توسط پزشک بررسی گردد. درصورتیکه نوک پستان تغییری کرد و یا شروع به ترشح نمود (در غیر دوران شیردهی) و یا ظاهرش تغییری داشت، باید نگران بوده و به پزشک مراجعه کرد. درصورتیکه پستان شما تغییری داشت شما می بایست از پزشکتان بخواهید، شما را معاینه کند و آزمایش هایی همچون ماموگرافی، اولتراسوند، ام آر آی و یا حتی بایوپسی(لایه برداری) برروی شما انجام دهد.

4) خونریزی غیرطبیعی و یا خونریزی خارج از دوره عادت ماهانه

دکتر دالی می گوید: زنانی که هنوز به سن یائسگی نرسیده اند، خونریزی هایی که از طریق دستگاه گوارششان رخ داده را نادیده می گیرند و آنرا جزئی از عادت ماهانه شان به حساب می آورند، اما خونریزی خارج از عادت ماهانه بخصوص اگر عادات شما معمولا منظم است، نیاز به بررسی و آزمایش توسط دکتر دارد، همچنین خونریزی بعد از یائسگی می تواند نشانه ابتلا به سرطان آندومتر باشد. درضمن خونریزی دستگاه گوارش می تواند بدلیل ابتلا به سرطان روده بزرگ هم باشد.

5) تغییرات پوستی

اکثر ما میدانیم که تغییرات خال های گوشتی و خال های سیاه نشانه ی مشخص سرطان پوست هستند. خونریزی یا پوسته پوسته شدن بیش از حد پوست نیز یکی از علایم خطرزا می باشد. هرچند تعیین کردن اینکه چه مدت این مشکلات طول بکشد، بایست به پزشک مراجعه کرد، مشکل است، اما پزشکان معتقدند اگر این علایم بیشتر از چند هفته طول بکشد، می بایست حتما به پزشک مراجعه کرد.

6) مشکل در بلعیدن و خوردن

دکتر لئونارد لیچتنفلد، معتقد است، مشکلی که در زمینه بلعیدن و فرودادن غذا رخ می دهد، می تواند نشانه سرطان دستگاه گوارش، مثلا سرطان مری باشد.

7) وجود خون در ادرار و مدفوع

دکتر میشوری معتقد است، اگر در ادرار و یا مدفوع شما خون وجود دارد، آنرا سریعا به هموروئید نسبت ندهید، شاید این خون بدلیل سرطان روده بزرگ (colon cancer) باشد و می بایست از پزشکتان بخواهید برای شما آزمایش کولونوسکوپی انجام دهد. همچنین خون در ادرار می تواند نشانه سرطان کلیه و یا مثانه نیز باشد.

8) درد شدید شکمی و افسردگی

دکتر لیچتنفلد معتقد است که هر خانمی که درد شدیدی در ناحیه شکم دارد و احساس افسردگی هم می کند، نیاز به معاینه دارد، چراکه بعضی تحقیقات معتقدند بین سرطان پانکراس و افسردگی ارتباطی وجود دارد.

9) سوءهاضمه


زنانی که باردار هستند و یا قبلا باردار بوده اند، ممکن است با سوء هاضمه بخصوص زمانی که وزنشان بیشتر می شود، آشنا باشند. اما سوء هاضمه بدون هیچ دلیلی خطرناک است و می تواند نشانه های اولیه بیماری های خطرناکی چون سرطان مری، معده و یا دهانباشد.

10) تغییرات دهانی

همه بخصوص افراد سیگاری همیشه باید نسبت به تکه های سفید درون دهانشان و یا نقاط سفید برروی زبانشان حساس باشند، چرا که هردو این نشانه ها می توانند عوامل پیش سرطانی بنام لکوپلاکیا باشند.

11) درد

هرچه سن افراد بالاتر می رود شکایت آنها از ابتلاء به انواع درد، بیشتر می شود، هرچند که اکثر انواع درد ربطی به سرطان ندارد، اما دردهای طولانی و بی دلیل می تواند نشانه ی ابتلا به سرطان باشد.

12) تغییر در غدد لنفاوی

دکتر لیندن معتقد است، اگر شما گره و یا ورم و سفتی در غدد لنفاوی خود که زیربغل و یا روی گردن شما وجوددارد و یا غدد لنفاوی شما شروع به بزرگ شدن کرده و این فرآیند بیشتر از یک ماه طول بکشد، می بایست به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما را بررسی کرده تا بفهمد دلیل این بزرگ شدن، عفونت بوده و یا اینکه دلیل دیگری وجود دارد، که با آزمایش لایه برداری مشخص می شود.

13) تب

اگر شما دچار تبی هستید که بدلیل آنفولانزا یا سایر عفونت ها بوجود نیامده، ممکن است این تب ناشی از سرطان باشد. این نوع تب ها معمولا زمانیکه سرطان درحال پخش شدن است رخ می دهند، اما بعضی اوقات هم نشانه های اولیه سرطان خون یا لنفوم باشند. سایر نشانه های سرطان می تواند زردی و یا تغییر رنگ مدفوع باشد. از پزشکتان بخواهید که شما را بدقت آزمایش کرده و تست هایی از جمله سی تی اسکن و ام آر آی برروی شما انجام دهد.

14) خستگی

خستگی و فرسودگی می تواند یکی از نشانه های مبهم سرطان باشد. این خستگی ممکن است بعد از رشد غده سرطانی و یا در بعضی از سرطان ها مانند سرطان خون از نشانه های اولیه آن است.

15) سرفه های مداوم

دکتر میشوری می گوید، هرچند که سرفه از نشانه های بیماری هایی چون سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژی و یا حتی از عوارض جانبی بعضی از داروها است، اما سرفه طولانی مدت که بیشتر از 3 تا 4 هفته طول بکشد، بخصوص در افراد سیگاری می تواند خطرناک باشد.










Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: شنبه خرداد ماه 24, 1393 9:46 am
توسط yosra69
انتخاب یک مسواک خوب
----------------------------

انتخاب مسواک مناسب و استفاده صحیح از این وسیله در حفظ سلامت لثه و دندان‌ها بسیار موثر است.

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دندانپزشکان به افراد توصیه می‌کنند علاوه بر آنکه باید در انتخاب نوع مسواک دقت داشته باشند لازم است در مورد کاربرد و نگهداری از آن نیز نکاتی را رعایت کنند.

وب سایت Mouthhealthy در این مورد پیشنهادهای زیر را ارائه می‌دهد:

- هر دو نوع مسواک‌های دستی و برقی موثر هستند پس نوعی که استفاده از آن برایتان راحت‌تر است انتخاب کنید.

- مطمئن شوید اندازه و شکل مسواک برای دهانتان مناسب باشد.

- هر سه تا چهار ماه مسواک خود را عوض کنید.

- پس از استفاده از مسواک آن را به طور کامل زیر آب بشویید.

- مسواک خود را به حالت صاف قرار داده و اجازه دهید خشک شود. همچنین از قرار دادن داخل درپوش خودداری کنید.

- هر بار پس از مسواک زدن، آن را به طور کامل شست‌وشو دهید.

منبع: ایسنا

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 10:44 am
توسط yosra69
ویتامین قرمز قلب!

-------------------

متخصصان قلب در انگلیس تاکید دارند که مصرف روزانه یک عدد قرص گوجه فرنگی در پیشگیری از بیماری قلب موثر است.

در این مطالعه با مقایسه تأثیر مصرف قرص گوجه فرنگی با یک دارونما در 72 فرد بزرگسال مشخص شد قرص گوجه فرنگی عملکرد رگ‌های خونی را بهبود می‌دهد. این قرص حاوی لیکوپن، نوعی آنتی‌اکسیدان طبیعی است که موجب قرمز شدن رنگ گوجه فرنگی می‌شود.

کارشناسان پیش از این بر تأثیر لیکوپن در پیشگیری از بیماری‌هایی همچون برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی- عروقی اشاره کرده بودند. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه داشتن یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی مقدار قابل توجهی گوجه فرنگی برای سلامتی مفید است.

در این بررسی از 36 داوطلب مبتلا به بیماری قلبی و 36 فرد سالم درخواست شد از قرص گوجه فرنگی یا یک دارونما مصرف کنند. همچنین شرکت تولیدکننده این قرص در مورد محتویات آن به هیچ‌یک از محققان و داوطلبان اطلاعاتی ندادند. متخصصان پس از اتمام آزمایش به اندازه‌گیری جریان خون در ساعد که فاکتور پیش‌بینی کننده احتمال ابتلای فرد به بیماری‌های قلبی است، پرداخته و متوجه شدند در بیماران قلبی قرص گوجه فرنگی به میزان چشمگیر جریان خون در ساعد را بهبود داده در حالی‌ که این وضعیت در مصرف‌کنندگان دارونما مشاهده نشد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، دکتر «جوزف چریان»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: هرچند مصرف روزانه قرص گوجه فرنگی نمی‌تواند جایگزینی برای شیوه‌های درمانی اصلی باشد اما در کنار دیگر داروها و روش‌های درمانی موثر است.

منبع: ایسنا

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: جمعه خرداد ماه 30, 1393 10:44 am
توسط yosra69
13 درمان موثر برای رفلاکس معده به مری
--------------------------------------------

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته می‌شود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.

ترش کردن معده ممکن است با خوردن یک تکه پیتزا رخ دهد و شما را اذیت کند در حالی که بیماری رفلاکس معده به مری یا «Gastroesophageal reflux disease» وقتی رخ می‌دهد که غذا، محتویات اسید معده، ترکیبات صفراوی یا عصاره پانکراس به مری برمی‌گردد و این عارضه بیش از دو نوبت در هفته رخ می‌دهد.

این ترکیبات اسیدی که به داخل مری وارد می‌شوند سبب سوزش، التهاب و زخم می‌شوند که این فرآیند غیرعادی می‌تواند منجر به سائیده شدن و نازک شدن جداره مری شود.

علائم ابتلا به این ناراحتی گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفه‌های مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندان‌ها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش می‌دهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب می‌شود. افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ بیشتر که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال می‌کند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. این چربی‌های شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می‌کند مختل می‌سازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکی‌های حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر می‌شوند. اما ناامید نشوید.

در این گزارش به نقل از سایت اینترنتی «مادر نیچر نت‌وورک» به 13 روش موثر، طبیعی و خانگی برای درمان رفلاکس معده به مری اشاره شده که به شرح زیر است:

کاهش وزن

نتایج مطالعات نشان می‌دهد تنها 10 درصد کاهش وزن می‌تواند علائم رفلاکس معده به مری را کاهش دهد.

رژیم غذایی ضدرفلاکس

با حذف مواد خوراکی که در بالا ذکر شد می‌توانید علائم رفلاکس را کاهش دهید اما خیلی ذوق زده نشوید زیرا این رژیم تنها در حدود 30 درصد افراد اثربخش است. علاوه بر این از مشکلات رژیم گرفتن این است که خیلی از مردم ترجیح می‌دهند بمیرند اما به این رژیم‌ها تن در ندهند.

خوردن بادام خام

بادام خام با تولید «آلکالین» می‌تواند PH (وضعیت اسیدیته) معده را تنظیم کند زیرا بادام منبع کلسیم است.

آلوئه‌ ورا

با خوردن روزانه 60 میلی لیتر شربت غیرفرآوری شده آلوئه ورا علائم رفلاکس کاهش می‌یابد.

آب گرم و آبلیموی تازه

صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و 15 الی 20 دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن می‌تواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بی‌خطر است.

جوش شیرین

یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است اما موثر است.

سرکه سیب

روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی می‌توان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد می شود. اما آخرین مطالعات نشان می‌دهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز می‌کند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک می‌کند.

سیب سرخ

بعد از صرف غذاهای مشکل‌ساز یک عدد سیب سرخ خوشمزه بخورید تا اثر معجزه آسای آن را در بهبود رفلاکس ببینید.

مصرف مکمل «ساکارومیس بولاردی»

مکمل «ساکارومیس بولاردی» یک مخمر پروبیوتیک و به ویژه برای روده کوچک مفید است. این مکمل جذب ویتامین‌های مفید برای سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد.

کپسول گیاهی نارون آمریکایی

مصرف مکمل گیاهی نارون آمریکایی که به صورت‌های کپسول، پودر یا قرص مکیدنی موجود است، التهابات بافت دستگاه گوارش را تسکین می‌دهد.

چای‌ها و دمنوش‌ها

نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک می‌کند.

آدامس

بعد از هر وعده غذایی آدامس بجوید تا ترشح بزاق افزایش یابد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش ترشح بزاق سبب کاهش اسید در مری می‌شود.

خوابیدن به پهلوی چپ

نتایج مطالعات نشان می‌دهد خوابیدن روی شکم یا به پهلوی راست سبب افزایش فشار به معده و در نتیجه افزایش علائم GERD می‌شود اما افرادی که به پهلوی چپ می‌خوابند این علائم در آنها رفع می‌شود.

منبع: ایسنا



Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: چهارشنبه تير ماه 4, 1393 3:47 pm
توسط yosra69
دلشوره از علائم پارکینسون است
------------------------------------

اغلب افراد احساس دلشوره و دلهره خود را ناشی از اختلال اضطرابی می‌دانند اما این احساس گاهی می‌تواند ناشی از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ای چون پارکینسون و ام‌.اس باشد.

متخصصان در بررسی‌های خود به ارتباطات اعصاب بین روده و مغز برخورد کردند که موجب می‌شوند احساس دلشوره در فرد به وجود آید و این حس ناخوشایند می‌تواند با بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ای نظیر پارکینسون و ام‌.اس و همچنین دیگر اختلالات روانی مرتبط باشد.


دکتر «آنتون امانوئل» از کالج دانشگاهی لندن و بیمارستان ملی عصب‌شناسی گفت: روده و مغز، ترکیب شیمیایی عصبی - مشترک و با یکدیگر تعامل دارند و به همین دلیل زمانی که احساس استرس و ترس دارید دچار مشکلات گوارشی می‌شوید. در این بررسی آمده است بیماری مغزی می‌تواند به دلیل وجود مشکل در روده بروز کند زیرا این سیگنال‌ها در جهت عکس نیز فرستاده می‌شوند.

به گفته متخصصان در مبتلایان به بیماری پارکینسون شروع این عارضه که «رشد بیش از حد باکتری روده کوچک» نامیده می‌شود، شایع‌تر است. از جمله علائم این بیماری اسهال، نفخ و درد شکمی است. همچنین نمی‌توان تعداد دقیق مبتلایان به این بیماری را اعلام کرد زیرا اغلب تشخیص داده نمی‌شود یا با سندرم روده تحریک‌پذیر اشتباه گرفته می‌شود. به گفته متخصصان، باکتری عامل این اختلال گوارشی ممکن است مواد شیمیایی تولید کند که بر اعصاب روده تاثیر می‌گذارند و با آسیب رساندن به مغز موجب بروز پارکینسون یا ام.اس می‌شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، دکتر امانوئل گفت: اکنون تصور می‌کنیم ابتلا به این نوع از بیماری‌های عصبی با وضعیت خاصی از روده ارتباط دارد که به عوامل بیماری‌زا اجازه می‌دهد به جریان خون راه پیدا کنند و در نتیجه در بدن واکنش آنتی‌بادی بروز می‌کند. پس از آن ممکن است عوامل بیماری‌زا به صورت مستقیم و یا سیستم ایمنی به صورت غیرمستقیم به بافت عصبی آسیب برسانند. در نهایت نیز اعصاب آسیب‌دیده این سگینال‌های مخرب را به مغز منتقل می‌کنند و مشکلات مغزی - عصبی بعدی را به دنبال دارد.

منبع: ایسنا

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: سه شنبه تير ماه 10, 1393 9:44 am
توسط yosra69
آشامیدن آب زیاد در افطار کبد را چرب می‌کند
------------------------------------------------

گرفتن روزه در فصل زمستان به دلیل اینکه بدن انرژی زیادی را صرف گرم کردن خود می‌کند دشوارتر از فصل تابستان است ضمن اینکه 15 تا 16 ساعت گرسنگی و تشنگی نیز هیچ صدمه‌ای به بدن وارد نخواهد کرد و آشامیدن میزان آب زیاد در هنگام افطار نفخ معده، کبد چرب و سوء هاضمه را به‌دنبال خواهد داشت.

توصیه می‌شود در هنگام افطار روزه را با خوراکی‌های گرمی همچون کشمش، مویز، خرما و دمنوش‌های گیاهی متناسب با مزاج افراد باز کرد ضمن اینکه تاکید می‌شود از مصرف نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های سرد خودداری شود.

پس از باز کردن روزه نیز بهتر است از سوپ‌های آبکی و همچنین حریره استفاده کرد، مصرف آش رشته در هنگام افطار مناسب نیست زیرا معده پس از مدت طولانی گرسنگی، تحمل این غذای حجیم را نداشته و رشته موجود در آش موجب نفخ خواهد شد.

به علاوه آشامیدن میزان زیاد آب در هنگام افطار نفخ معده، کبد چرب و سوء هاضمه را بدنبال خواهد داشت بنابراین مایعات باید به تدریج مصرف شوند.

حتماً باید میوه‌جات را بعد از گذشت مدت زمان یک تا دو ساعت پس از خوردن غذا مصرف کرد ضمن اینکه انگور، خیار، خربزه، سیب و آلبالو از عود میگرن در ماه مبارک رمضان جلوگیری می‌کنند.

منبع: ایسنا

Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: پنج شنبه تير ماه 12, 1393 3:35 pm
توسط bahar


رمضان و روزه داری در دل گرما!


گرمای بی امان و روزهای طولانی کمی ماه رمضان امسال را سخت تر از سال های قبل کرده است. اگر چه روزها بلند است و باید حدود 16 ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری شود اما افرادی که در سلامت کامل هستند می توانند با رعایت اصول تغذیه ای مناسب برای سحر و افطار بدون مشکل این ماه را روزه بگیرند. در این مقاله چند توصیه داریم که به شما کمک می کند ماه رمضان امسال را با سلامت کامل دل به خدا داده و پشت سر بگذارید. با ما همراه باشید.

چه کسانی نباید روزه بگیرند؟

درست است که روزه گرفتن حال معنوی و جسمی شما را تقویت می کند اما با این حال افرادی که مریض هستند و توانایی بدنی ندارند نباید روزه بگیرند. در واقع کودکانی که به سن بلوغ نرسیده اند، زنان باردار و شیرده، افرادی که از بیماری هایی مانند دیابت، نارسایی کلیوی یا بیماری های قلبی و مزمن رنج می برند نباید روزه بگیرند. علاوه بر این اگر خدای ناکرده در این ماه به هر دلیلی بیمار شدید بهتر است قبل از روزه داری با پزشکتان مشورت کنید.

برنامه ی روزانه تان را کمی تغییر دهید

خستگی ناشی از روزه داری و شب های کوتاه معمولاً نیاز خواب بین روز را افزایش می دهد. اگر سر کار می روید حتماً زمان ناهار را استراحت کنید. صندلی تان را راحت کرده و بخوابید. از سرکار که بر می گردید نیز لازم است چند ساعتی بخوابید. اگر در منزل هستید که بخت با شما یار است و می توانید هر ساعتی از روز که احساس نیاز کردید استراحت کنید.ماه رمضان بهترین فرصت برای نزدیکی به خدا و گرفتن احساس آرامش درونی است. از این ماه استفاده کرده و با دعا و نیایش استرس هایتان را کاهش دهید.

اگر اهل ورزش هستید

انجام ورزش های سنگین و نفس گیر برای ماه رمضان توصیه نمی شود. به خاطر اینکه امکان دارد دچار افت قند خون شده و به سلامتی تان آسیب برسد. اما انجام ورزش های سبک و منظم مانند پیاده روی مانعی ندارد. البته بهتر است این ورزش ها را اول صبح و یا نزدیک افطار انجام دهید چون در ساعات گرم روز احتمال تشنگی و دهیدراته شدن بدنتان وجود دارد.

نباید اجازه دهید آب بدنتان از بین برود و دهیدراته شوید

یکی از موارد مهم در روزه داری در فصل گرم تابستان حفظ آب بدن است. لازم است که در طول روز تلاش کنید کمترین میزان آب را از دست بدهید. برای همین لازم است که کمتر در معرض نور خورشید و گرما باشید تا کمتر عرق کنید. از استرس و فشارهای روحی روانی و هیجان دوری کنید چون باعث افزایش ضربان قلب و تنفس می شوند. از این ها گذشته تا جایی که می شود نیز کمتر حرف بزنید تا دهانتان خشک نشود.موقع افطار بهتر است قبل از اینکه لیوان لیوان آب بنوشید کمی شیر گرم میل کنید. حواستان باشد که کم کم مایعات میل کنید. لازم است که بین سحر و افطار همان یک و نیم لیتر مایعات را میل کنید. 6 لیوان از این میزان باید آب یا نوشیدنی های کم شیرین و سالم باشد. توصیه می کنیم برای افطار میوه های آبداری مانند هندوانه میل کنید.

وعده ی سحری را هرگز حذف نکنید

وعده ی سحری برای تامین انرژی و آب بدن لازم و ضروری است. برای همین لازم است این وعده ی غذایی را کامل میل کنید. یک وعده ی سحری کامل باید حاوی مواد غذایی زیر باشد:نوشیدنی های سالم مانند شیر، چای کمرنگ و غیره برای تامین آب بدن، مواد غذایی نشاسته ای مانند نان، برنج، پاستاها، سیب زمینی و غیره برای تامین انرژی بدن، یک واحد میوه و سبزیجات برای تامین فیبرها، ویتامین ها و مواد معدنی بدن. با خوردن سبزی خوردن به خصوص شوید و جعفری قدمی در جهت ذخیره آب نیز بر می دارید. پروتئین حیوانی مانند گوشت، ماهی یا تخم مرغ و محصولات لبنی برای حفظ توده ی عضلانی بدن.

افطار: یک غذای کامل اما سبک


امسال صدای اذان را دیرتر از سال های دیگر خواهید شنید. بهتر است اول افطار سبکی میل کرده و بعد شام میل کنید. امسال روزه تان را با کمی آب جوش یا کمی شیر گرم باز کنید. توجه داشته باشید اگر بلافاصله بعد از باز کردن روزه تان پرخوری کنید خیلی زود دچار ناراحتی مانند دل درد، نفخ معده و غیره خواهید شد. از این ها گذشته پرخوری برای افطار خوابتان را هم به هم می زند و شاید اشتهایتان را برای سحری از بین ببرد.سعی کنید برای هر شب یک غذای متفاوت تهیه کنید تا هم مواد مغذی مناسب را کسب کرده و هم از خوردن یک غذا مانند کتلت و کوکو و غیره خسته نشوید.بهتر است برای شام بعد از افطار ماهی، گوشت، تخم مرغ، سبزیجات، مواد غذایی نشاسته ای، حبوبات و غیره را بگنجانید. البته امسال شب ها کوتاه است و امکان اینکه آخر شب گرسنه تان شود خیلی کم است. اما اگر افطار و شام اندکی خورده اید و موقع خواب احساس گرسنگی می کنید می توانید یک فنجان شیر با یک یا دو عدد خرما و چهار پنج عدد بادام میل کنید.

روزه داری و چاق شدن


خیلی از مردم در ماه رمضان چاق می شوند. به خاطر اینکه برای سحر غذاهای چرب و سنگین می خورند و بعد از افطار هم دل از سفره نمی کنند. البته در این ماه مهمانی هم زیاد است و به همین دلیل احتمال پرخوری بیشتر از همیشه است. هر جا هم که می روید بساط زولبیا بامیه و انواع غذاها و شیرینی جات دیگر فراهم است. اگر نمی خواهید بعد از ماه مبارک چند کیلو اضافه وزن روی دستتان بماند بهتر است از مصرف این مواد غذایی شیرین و پرچرب دوری کنید.البته مصرف یک عدد بامیه بعد از افطار مشکل چندانی به بار نمی آورد اما اگر عادت دارید زولبیا بامیه را مثل نقل و نبات نوش جان کنید باید کمی حواستان باشد. به جای این قبیل خوراکی هایی که فقط کالری بیهوده نصیبتان می کند سبزیجات بیشتری به برنامه ی غذایی تان اضافه کنید. قندهای دیر جذب مانند غلات کامل، حبوبات و غیره را دریابید.








Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: شنبه تير ماه 14, 1393 6:31 pm
توسط yosra69
دندان‌ها چگونه دچار پوسیدگی می‌شوند؟
---------------------------------------------

در دهان ما حدودا ۳۰۰گونه باکتری با ما همزیستی دارند که حدودا ۲-۳ گونه از آن‌ها ایجاد پوسیدگی می‌کنند.

دندان‌ها از دو جزء آلی و معدنی تشکیل شده‌اند. جزء آلی به صورت رشته‌های پروتئینی (کلاژن) چارچوبی را تشکیل می‌دهند که املاح (جزء معدنی) بر روی آن سوار شده ساختمان سخت دندان را ایجاد می‌کنند.
باکتری‌های پوسیدگی‌زا داخل دهان معمولا برای ادامه حیات، مواد قندی موجود در رژیم غذایی ما را تخمیر می‌کنند. حاصل تخمیر قند، تولید اسید است. هر وقت باکتری‌های پوسیدگی‌زا بیشتر از ۵۰دقیقه به صورت پلاک میکروبی روی دندان باقی بمانند، اسید تولید شده باعث حذف قسمت معدنی (جزء سخت) دندان می‌شود و با جایگزینی در جزء آلی (پروتئینی ونرم) آن اصطلاحا ایجاد پوسیدگی می‌کنند.

به همین دلیل است که دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از پوسیدگی، فرصت استفاده از مواد غذایی را به باکتری‌ها ندهید؛ پس از خوردن هر وعده غذایی مسواک بزنید یا دستکم دهانتان را با آب بشویید.



Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: دوشنبه تير ماه 16, 1393 10:18 pm
توسط yosra69
(مضرات مصرف شیرینی جات مصنوعی در هنگام افطاری)


امرزه با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مصرف شیرینی جات مصنوعی بشدت درمیان مسلمانان افزایش پیدا می کند ومتأسفانه افراد بدون اینکه متوجه عوارض ومضرات آن باشند به آن روی می آورند،خصوصا درهنگام افطاری به صورتهای شربت ، زولبیا ، بامیه وانواع شیرینی جاتی که قندوشکردرآن مصرف شده،استفاده می کنند.
لذا بسیارضروری است که بادلیل واستناد به کتابها وتحقیقات انجام شده به مضرات متعدداینگونه شیرینی جات خصوصا درهنگام افطار،اشاره شود.باشد که کسانی که درفکرسلامتی وتندرستی خویش هستندکمتراستفاده کنندیا جایگزین های آن را مصرف نمایند.

۱- مصرف قندوشکرومشتقات آن درهنگام افطاری : موجب سستی وکسالت می شودوچربی خون نیز بالا می رود برعکس خرما ،زیرا قند وشکربرای جذب خون نیازبه مواد دیگردارد که معمولاَ آن راندارد وبرای جذب شدن ازمواد ذخیره شده بدن مثل کلسیم ، کروم ،منیزیم و….استفاده می کند بنابراین با مصرف شیرینی جات درهنگام افطاری بدن بسیاری ازاملاح مفیدوضروری خویش رااز دست می دهد ،که موجب لطمه به سلامتی و صحت بدن نیز است.

۲- مصرف قندوشکر(شیرینی جات ) موجب تصلب شرائین وبیماریهای قلبی می شود وچربی خون را بالا میبرد :زیرا در تحقیقات معلوم شده که کبدازاسیداستیک کلسترول می سازد ومستقیم تحویل خون می دهدقندوشکراسید استیک ایجاد می کند ودرنتیجه به طور غیر مستقیم اسیداستیک درجداررگها رسوب می کند .ضمن اینکه ترشح زیاد انسولین نیز همراه با چربی است .همچنین موجب بی نظمی واضطراب ضربان قلب می شود.

۳- شیرینی جات مصنوعی موجب بی نظمی درانجام وظایف بدن می شود :زیرا قندوشکر برای جذب، بسیاری ازاملاح مفیدوکمیاب بدن راازبین می برد ،واز طرف دیگرباکمبود این املاح آنزیمهای لازم ترشح نمی شود واختلال در نظم بدن بوجود می آید(۰کتاب الدواء بالماء )

۴- موجب ناراحتی ها وبیماریهای کبدی می شود :زیرا قندزمانی برای مصرف سلولها قابل استفاده است ومی تواند تولیدانرژی کند که به صورت منوساکارید (قند ساده )درآمده باشد درغیراینصورت کبد باید این کار طاقت فرسا راانجام دهد وقندرا برای جذب آماده نماید که در جریان این امر فشارزیاد به کبدوارد می شود .

۵- قندوشکر درواقع موادی مرده است که املاح ومواد معدنی آن در قسمت کارخانه ازبین می رود .ونیروهای حیاتی خود را کاملا از دست داده است (با ترکیب شدن با مواددیگر یاباحرارت شدید) ، ضمن اینکه با داروهای شیمیایی سفید می شوند وزیان آن واضح است.
۶-خوردن قندوشکر موجب دردمفاصل و استخوان می شود ،زیرا با خوردن آن کلسیم بدن بر ای جذب شیرینی مصرف می شود درنتیجه موجب پوکی استخوان ونرمی آن می شود .ضمن اینکه اختلال درنسبت کلسیم وفسفات بدن ایجاد می کند.

۷-اثر شیرینی قندوشکربرسیستم دفاعی واعصاب بدن . از نظر علمی ثابت شده است ،که خوردن قندوشکر قدرت گلبولهای سفید در ازبین بردن میکروبها راکاهش می دهد بطوریکه سیستم ایمنی بدن را ۵-۶ ساعت فلج می کند و موجب تعطیل شدن وظایف بدن است .ازطرف دیگر شیرینی جات مصنوعی موجب ازبین رفتن ویتامین های Bکه برای اعصاب وبدن حیاتی است می شود .درنتیجه ناراحتیهای عصبی ایجادمی کند .دکترجانسون دورفیلی می گوید: شیرینی جات مصنوعی یکی ازغذاهای مهلک جسم است وموجب اضطراب واختلال درسیستم عصبی انسان می شود .

۸-موجب ناراحتیهای کلیوی می شود :زیرا دفع مایعات بدن رازیاد می کند که به مرور بافتهای داخلی کلیه دچاراشکال می شود.ازطرف دیگر موجب تشکیل سنگ در مجاری ادرار می شود که ازکلسیم ته نشین شده تشکیل شده است.

۹-مصرف شیرینی جات مصنوعی موجب انواع بیماریهاوناراحتیهای زنانه می شوداز جمله: کیست تخمدان ،فیبرم ،میوم ،افتادگی رحم ومثانه،دردهای شدیددرهنگام پریود (کتاب ۱۵روزتاسلامتی جمشیدخدادادی صفحه ۲۰۲)

۱۰-به طورکلی مصرف بی رویه شیرینی جات وقندوشکر بیماریهای دیگری نیز ایجاد می کند از قبیل : افسردگی ،بیماریهای دندان ولثه ،ناراحتی های پوستی ،یبوست،انواع ناراحتی های عصبی ، بی خوابی وپرخاشگری کودکان ، ناراحتی قلبی و عروق ،ناهنجاریهای روحی، فشار خون ، چاقی ،تصلب شرایین، عصبانیت میگرن ، فراموشی و………
۱۱- مصرف قند وشکر موجب خستگی سستی و بی حالی میشود –خصوصا در هنگام افطاری- زیرا برای جذب ویتامینها و املاح بدن را به مصرف میرساند.



۱۲- قند شکر یکی از عوامل مهم ایجاد سرطان میباشد همچنین موجب رشد سلولهای سرطانی می شود. زیرا با فلج شدن سیستم دفاعی ف میکربها وویروسها سریع تر رشد میکنند
۱۳- در فرآوری و تصفیه شکر در کارخانه از انواع سموم قوی و کشنده استفاده میکنند که مصرف آنها به مرور انسان را مسموم و اعضای داخلی را از کار می اندازدو موجبات بیماریهای فراوانی را فراهم می آورد.برخی از این سموم عبارتند از: آهک، سود (جوش شیرین )کارتن (استخوان مرده یا فسفر )پلاتین ،فرمالین،گاز گوگرد،و گاز کربنیک
۱۴-محققی به نام دکترنلسی ابلسون در کتابش به نام:Hait lick the Sugar 40 مورد ازبیماریها و عوارض قند شکر را به اثبات رسانده که به برخی از آنها که قبلا ذکر نشده اشاره میشود :
” ضعف بینایی – مشکلات مختلف دستگاه گوارش – خراب شدن لثه و پوسیدگی دندان –عفونتهای دستگاه تناسلی- تشکیل سنگ کیسه صفرا – پوکی استخوان- عقیم شدن ( با کاهش ومصرف ویتامینE )سیروس کبدی بیماری قند کاهش قدرت حافظه و یادگیری – اضطراب و نگرانی وبه هم زدن توازن هرمونی واختلالدر کار آنزیمها و….”
۱۵- تمام دانشمندان و تغذیه شناسان نامی و مشهور دنیامتفقند براینکه قندو شکر تصفیه شده برای سلامتی افراد بشر بسیار مضر میباشد و موجبات بسیاری از بیماریها را فراهم می آورد
باتوجه به مضرات بسیارزیادشیرینی جات آیا باز هم ارزش آن داردکه شخص شیرینی جات مصنوعی مصرف کند؟


 لازم به ذکراست که بهترین جایگزین قندوشکر،عسل می باشد که بوسیله آن می توان انواع شیرینی جات سالم ومفید راتهیه نمودویاشیرینی جات طبیعی دیگرمثل خرما،شیره خرما،انگورو……



Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: پنج شنبه تير ماه 26, 1393 5:42 pm
توسط yosra69
زخم معده و اثنی عشر:


در نخوردن غذا به مدت طولانی ترشحات معده کاهش یافته و حرکات معده ای – روده ای هر۲ ساعت یکبار انجام می شود. از دیدگاه طب جدید عوارض زخم های اثنی عشر در بیماران روزه دار گزارش شده است ولی با استفاده از دارو های مهار کننده پمپ پروتون نشان داده شده است که درصد ترمیم زخم در بیماران مبتلا به زخم اثنی عشر با و بدون روزه داری یکسان است. بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی عشر شدید و دارای عوارض باید از روزه داری خودداری نمایند، اما بیمارانی که کنترل شده و با علامت هستند می توانند با مشورت پزشک خود و با ادامه ی داروهای قبلی نسبت به روزه داری در ماه رمضان اقدام کنند.


چند توصیه به بیماران دچار زخم معده که قصد روزه داری در ماه رمضان را دارند:
۱٫ تغییر عادات غذا خوردن.
۲٫ بیماران دچار زخم معده باید از غذاهای سنگین پرچرب و دیر هضم پرهیز کرده و از غذاهای با هضم سریع استفاده کنند.
۳٫ از جمله غذاهای مفید برای این بیماران، آش چو، شیربرنج و فرنی است که با شیر بز تهیه شده باشد.این غذاها بخصوص برای بیماران دارای معده ی گرم مناسب است. در مقالات طب جدید اثر جو در پیشگیری از بروز زخم معده به اثبات رسیده است.
۴٫ در ماه رمضان تمام افراد به خصوص بیمارانی که از مشکلات معده رنج می برند باید از مصرف غذاهای تند، قهوه، کاکائو و نوشابه های گازدار بپرهیزند.
۵٫ سالم ترین روغن برای بیماران دچار مشکلات معده, روعن زیتون است. ۶٫ بیماران دچار زخم معده بهتر است در غذای خود از گوشت جوجه مرغ که با کمی زرشک و سماق طعم دار شده است استفاده نمایند.
۷٫ یکی دیگر از غذاهایی که هم جنبه ی تغذیه ای و هم جنبه ی درمانی برای بیماران دچار زخم معده دارد به این شرح است:
برنج سفید یک جزء، جو پوست کنده کوبیده نیم جزء را با آب بپزند تا نیم پز شود. سپس نیم جزء نشاسته را در آب سبوس گندم حل کنند و اضافه نمایند و مخلوط را روی حرارت قرار دهند تا خوب بپزد و مانند حریره شود. در انتها ۵ گرم صمغ عربی و ۵ گرم کتیرا اضافه کرده و غذا را نیم گرم میل کنند.

۸٫ بهترین شربت ها برای بیماران دچار زخم معده استفاده از ماءالعسل، جلاب و ماءالشعیر است.

۹٫ بهترین میوه ها برای بیماران دچار زخم معده استفاده از به ، گلابی، سیب، مویز، و سبزیجاتی مانند خرفه است.






۱۰٫ برای این دسته از بیماران جهت التیام و کاهش ناراحتی های ناشی از زخم از ترکیباتی به شرح زیر نیز میتوان استفاده نمود:
الف) خاکشیر روزانه ۱ قاشق غذاخوری در یک فنجان آب جوش + کمی نبات
ب) ۳۰ گرم ریشه ی شیرین بیان با ۵ گرم زنیان مخلوط کرده، کوبیده و جوشانده یک شب در هوای خنک بگذارند و صبح ناشتا میل کنند.
ج) روزانه ۱ قاشق چایخوری پودر کتیرا در یک استکان آب گرم حل کرده و میل نمایند .
د) ۳۰ گرم ریشه ی شیرین بیان، ۵ گرم انیسون، ۵ گرم زیره ی سبز، ۵ گرم بابونه ، ۵ گرم افسنتین، و ۵ گرم بادرنجبویه را شب بخیسانند و صبح صاف کنند و آب آن را بنوشند.
ه) ۱۵ گرم زنیان ، ۲۰ گرم آویشن، ۱۰ گرم شاهتره، ۱۵ گرم انیسون، ۴۰ گرم شیرین بیان، ۱۰ گرم بومادران را مخلوط کرده یک قاشق غذاخوری از مخلوط فوق را در۲ لیوان آب کمی جوشانده و قبل از غذا ۲ استکان میل شود.
منبع: کتاب روزه و تغییرات مزاجی نوشته استاد سید محمد موسوی و استاد کرد افشار



Re: پزشکی و سلامت...

پستارسال شده در: جمعه مرداد ماه 10, 1393 11:21 pm
توسط yosra69
سیستم ایمنی ضامن سلامت




بدن ما داری یک سامانه بسیار پیشرفته و قدرتمند ایمنی است که قابلیت دفاع از ما در تمام لحظات زندگی بر علیه عوامل بیگانه را دارد.
این عوامل بیگانه می توانند باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها، انگل ها، سلولهای سرطانی و مواد آنتی ژنیک فیزیکی و شیمیایی باشند.
گاهی به علت به هم خوردن تنظیم عملکرد این سامانه که اغلب دلیل آن تغذیه نامناسب می باشد که انرژی لازم برای انجام تمام اعمال سلولی فراهم نمی شود، سیستم ایمنی قادر به تشخیص مولکولها و سلولهای خودی از غیر خودی و دوست از دشمن و بیگانه نیست و در نتیجه شروع به نابودی سلولهای خود می کند که این بیماریها، بیماریهای خود ایمنی یا اتوایمیون نامیده می شوند، مانند: بیماری لوپوس، ام اس، روماتوئید آرتریت، برص و بسیاری بیماریهای دیگر.
دستگاه ایمنی در سراسر بدن؛ در خون، مایع لنف، بافت های سطحی و پوشاننده، بافت همبند، تجمعات لنفوئید، غدد لنفاوی، طحال، تیموس و مغز استخوان سازمان یافته است.
هر مولکولی که دستگاه ایمنی قادر به شناسایی آن باشد آنتی ژن نامیده می شود، که می تواند پروتئین یا قند یا لیپید یا قندی پروتئینی باشد و یا اینکه آنتی ژن مربوط به یک باکتری، قارچ، انگل، ویروس یا سلولهای سرطانی باشد.
یک قسمت کوچک مولکول آنتی ژن که دستگاه ایمنی آن قسمت را شناسایی می کند، اپی توپ (epitope) نامیده می شود.
سیستم ایمنی به دو گونه می تواند با عوامل بیگانه مبارزه نماید:
اول؛ دفاع سلولی: که در آن سلولهای ایمنی آنتی ژن باکتری ها، ویروسها، قارچ ها، عوامل انگلی و سلولهای سرطانی را نابود می کنند.
دوم؛ دفاع هورمونی: که در این روش سلولهای ایمنی موادی بر علیه آنتی ژنها می سازند که به آنها آنتی بادی یا پادتن گفته می شوند که این آنتی بادی ها آنتی ژنها را از بین می برند یا غیر فعال می نمایند.
سلولهای دستگاه ایمنی شامل:
۱- لنفوسیت های B
2- لنفوسیت های T
3- لنفوسیت های کشندۀ طبیعی
۴- نوتروفیل ها
۵- اثوزنیوفیل ها
۶- بازوفیل ها
۷- ماکروفاژها
همگی در یک سازمان بسیار پیشرفته و دقیق با هم همکاری می کنند تا بدن انسان، بتواند در امنیت و آرامش به حیات خود ادامه دهد و هر گونه اختلال در هر کدام از اجزا می تواند منجر به بروز بیماریهای بسیار مهم و طاقت فرسا در فرد شود.
مسلماً تمام سلولهای ذکر شده برای عملکرد خود نیاز به مصرف انرژی دارند و لذا تغذیه که تأمین کنندۀ انرژی سلولی است اهمیت فوق العاده در تأمین سلامت سلولها دارد و لازم است با دانستن خواص غذاها و اینکه چه غذاهایی را می شود با هم میل نمود و چه غذاهایی را نباید با هم مصرف نمود و یا چه افزودنی هایی را باید به غذاها اضافه کرد، جلوی ایجاد بسیاری از بیماریها را گرفت. بطور مثال یکی از علل بیماری برص یا پیسی در پوست که یک بیماری خود ایمنی می باشد، مصرف ماست و گوشت با هم است بخصوص گوشت ماهی و ماست. همچنین بسیاری از بیماریها در نتیجه نقص سیستم ایمنی و فقر انرژی سلولهای ایمنی بوجود می آیند مانند بیماریهای خود ایمنی از جمله: ام اس، روماتیسم مفصلی و لوپوس اریتماتو که تمام این بیماریها از طریق تنظیم و اصلاح تغذیه سلولی و باز سازی عملکرد طبیعی سلولها با صبر و حوصله و ممارست قابل درمان خواهند بود.

دکتر حسن اکبری
متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی
محقق و مدرس طب اسلامی ایرانی