توصیه های رمضان

در این بخش عقاید و باورهای اسلامی معرفی می شوند

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

توصیه های رمضان

پستتوسط Maryam-new » جمعه خرداد ماه 29, 1394 1:22 pm

رمضان مثل ماه های دیگر سال نیست؛ بلکه نسیم خدایی و جرعه ایمانی است، کسی که رمضان را دریافت و آمرزیده نشد، زیان کرده و خوار شده است؛ به این خاطر بود که صحابه رضی الله عنهم این دعا را زیاد تکرار می کردند: پروردگارا ما را به رمضان برسان.

برادر گرامی! برخی توصیه های رمضانی را برای تو، خانواده ات و هرکسی که مسؤولیت آن به عهده توست؛ پیشکش می کنم؛ به ذهنت بسپار که این ها کم اند و از تلاش بیشتر خود را محروم نساز.

۱)     مشغولیت زندگی را کم نما و اگر چاره نداشتی، تمام امور ضروری را در اول رمضان انجام بده و برخی امور غیر ضروری و غیر عاجل را به بعد از رمضان واگذار کن.

۲)     از مظاهر راحت طلبی و خوشگذرانی و از خواب زیاد که فضایی عبادت رمضانی را فاسد می کند، دوری گزین! لذا کانال های … و ….و …. را نگاه نکن و روزنامه و مجله ها را زیاد مخوان.

۳)     محیط خانه و محل کار را مناسب با رمضان آماده ساز! ( قرآنکریم، مسواک، کتابی در مورد زهد، جریده دیواری مربوط به رمضان، …) را تهیه کن و تصمیم بگیر که معانی قرآن را بیاموزی و خود را مطمئن ساز که که هریک از افراد خانواده «قرآن کریم» برای تلاوت دارند.

۴)     کمبودی های شخصی خود را که جز خداوند متعال کسی نمی داند، مشخص نموده و راه های مداوا و رهایی از آن ها را جستجو کن و برایت بنویس! بزودی ازین صفت ناشایست خود را رهایی می دهم.

۵)     صفاتی را که آرزو داری به آن آراسته بشوی، معین نموده و گامها و وسایل آراستگی به آن ها را یاد داشت کن! و بنویس: که به زودی به این صفت نیکو آراسته می شوم و ازین وسیله بهره می گیرم.

۶)      به اخلاق مؤمنین خود را بیارای از قبیل: فروهشتن چشم، حفظ زبان، دوری از غیبت و سخن چینی، سپردن امانت ها به اهل آن و پرداخت قرضها. و احادیثی که درین خصوص وارد شده، حفظ نموده و الگوی نیکی برای دیگران باشید.

۷)     بسیار حریص باش که پیوند خویشاوندی را استحکام ببخشی و خصومت، بغض و کینه را ترک کن؛ چون این امور دین را می تراشد و اعمال را حبطه می سازد. لذا به دیدار فلانی برو و از فلانی معذرت بخواه و فلانی را ببخش.

۸)     تلاش کن بین خودت و پروردگارت سری در عبادت مشخص کنی و اعمالی را انجام دهی که ترا بخدایت نزدیک نموده و دروازه های بسته به رویت باز گردد. درین خصوص داستان آن سه مرد را به یاد آور که وارد غاری شده و دروازه غار بسته شد و آنها به فضل اعمال نیک و پنهانی خویش نجات یافتند.

۹)     تلاش نما! روزانه سه جزء از قرآنکریم تلاوت کنی: یک جزء در مسجد، یک جزء در محل کار اگر ممکن بود و یک جزء درشب. و نیز حریص باش به خواندن اذکار و اورادی که از رسول الله صلی الله علیه وسلم در تمام امور زندگی روایت شده است.

۱۰) قیام شب عزت مؤمن، توشه صالحان، توانایی دعوتگران راستین و نوری از جانب پروردگار جهانیان می باشد؛ لذا قبل از صبح بیدار شده و فامیلت را بیدار نموده و باهم نماز بخوانید.

۱۱) به اعمال نیکو و برآوردن حاجت بیوه زنان، یتیمان و مساکین مشارکت کن! اما مواظب باش که از بهره گیری و استفاده شخصی از رمضان محروم نشوی.

۱۲) این که در مظهر و جوهر و تمام امور زندگی ات، گرایش دینی را نهادینه بسازی و احکام روزه، اعتکاف، تراویح و زکات را آموخته و تمام امورت را به مسجد ربط بده. لذا هفته یک باب از کتاب فقه السنه را همراه دوستانت بخوان.

۱۳) برای اعتکاف در مسجد بکوش و حد اقل شب های دهه اخیر رمضان را به صورت فردی به اعتکاف بنشین.

۱۴) ماه رمضان خاکی حاصلخیزی برای دعوت مردم و امر به معروف و نهی از منکر می باشد؛ لذا این فرصت دعوتی را از دست ندهید.

۱۵) به ادای صدقه فطر و کثرت صدقات حریص باش تا تکافل اجتماعی و کمک به برادران محتاجت را متحقق سازی، بدین منظور احادیثی که بر سخاوتمندی و کرم فرا می خواند، مطالعه کن تا از بخل و خست رهایی یابی.

۱۶) در ماه رمضان برایت شعاری بنویس و در خانه ات آویزان نما، تا خود را به آن ملزم بداری.

۱۷) یک فرصتی ایمانی را با خانواده ات سپری کن که از رمضان آغاز گردد و در طول سال ادامه یابد.

۱۸) برای شرکت در مجالس علم و هم صحبتی با نیکان بکوش؛ چون ما را بر طاعت خداوند کمک می کنند. در مشاهده تلویزیون زیاده روی نکن؛ اگر چه برنامه های هدفمندی باشد.

۱۹) برادران خود در فلسطین و سوریه و برما و… از دعای خیر در اوقات نیک فراموش نکن؛ پس روزانه برای شان دعا نموده و امام مسجد را تذکر بده و اخبار شان را تعقیب کرده و به دیگران انتقال بده.

۲۰) آمادگی درستی به عید بگیرید و آداب خوشی و سرور را از رسول الله صلی الله علیه وسلم بیاموزید.

نوشته:  محمد رمضان
ترجمه: عبدالخالق احسان

برای نویسنده این مطلب Maryam-new تشکر کننده ها:
bahar (شنبه خرداد ماه 30, 1394 3:37 pm)
رتبه: 7.14%
 
Maryam-new
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 126
تاريخ عضويت: دوشنبه مهر ماه 8, 1392 12:12 pm
تشکر کرده: 113 بار
تشکر شده: 271 بار
امتياز: 2710

بازگشت به عقاید و باورهای اسلامی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان