برکت در زندگی ...

در این بخش عقاید و باورهای اسلامی معرفی می شوند

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

برکت در زندگی ...

پستتوسط salar67 » پنج شنبه آبان ماه 18, 1391 9:06 pm

هر کس که به دنبال برکت در زندگی خود هست باید که به دنبال اسباب آن باشد و هر که در روش رسول خداوند صلی الله علیه وآله وسلم نظر بیاندازد خواهد دید که برکت در این امور خلاصه می‏شود:

اول اینکه: جامعه‏ی مسلمان تقوای پروردگار را پیشه ساخته و بر اساس خواسته‏ی خدا و رسولش به آنها ایمان بیاورد. خداوند متعال می‏فرماید:
ولَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَیْهِم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ وَلَکِن کَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا کَانُواْ یَکْسِبُونَ[اعراف: ۹۶]
(و اگر اهل شهرها و آبادی ها ایمان می‏آوردند و تقوا پیشه می‏ساختند برکت‏های آسمان و زمین را بر آنها می‏ گشودیم اما آنان تکذیب نمودند پس آنان را به خاطر گناهانی که مرتکب شدند به عذاب گرفتار ساختیم)

دوم: به جای آوردن شکر خداوند برای نعمت‏های وی. خداوند می‏فرمایند:
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ [ابراهیم: ۷]
(و آنگاه که پروردگارتان اعلام نمود که اگر شکر کنید شما را افزون خواهم داد و قطعا اگر کفران بورزید عذاب من سخت و شدید است).

و رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم می‏‏فرماید: “خداوند برکتی از آسمان فرونمی‏فرستد مگر آنکه گروهی از مردم به آن کفر می‏ورزند” [به روایت امام مسلم]

سوم: کسب و کار حلال و دوری از معاملات و وام‏های ربوی زیرا الله سبحانه و تعالی می‏‏فرماید:
یَمْحَقُ اللّهُ الْرِّبَا وَیُرْبِی الصَّدَقَاتِ وَاللّهُ لاَ یُحِبُّ کُلَّ کَفَّارٍ أَثِیمٍ [بقره: ۲۷۶]
(همانا الله ربا را کم می‏مند و صدقه را افزون می‏گرداند و الله هیچ کافر گناه پیشه ‏ای را دوست ندارد)

و رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم می‏‏فرماید: “این مال، سبز است و خوش… هر که آن را به حق به دست آورد برایش در آن برکت انداخته می‏شود، و چه بسا کسانی که بدون حق در مال خدا و رسولش دست می‏آورند و در آخرت جز آتش به دست نخواهند آورد” [به روایت ترمذی]

چهارمین سبب به دست آوردن برکت میانه‏روی در مصرف و دوری از اسراف است. خداوند متعال می‏فرماید:
إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کَانُواْ إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ وَکَانَ الشَّیْطَانُ لِرَبِّهِ کَفُورًا [اسراء: ۲۷]
(همانا اسرافکاران برادران شیاطینند و شیطان نسبت به پروردگار خود بسیار کفرپیشه بود)

و هرچیزی که شیطان بدان راه یابد هیچ برکتی نخواهد داشت. برای همین است که رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم می‏فرماید: “بابرکت‏ترین زنان آنانی هستند که مهریه‏شان کمتر باشد” [به روایت بیهقی و نسائی]

پنجمین عامل ایجاد برکت “صدق و راستی” است. زیرا خداوند در کار انسانی که در ظاهر و باطن خود صادق است برکت ایجاد می‏کند. چه آن فرد مسئول باشد و چه عالم و یا تاجر و یا در هر مقام و مسئولیتی که باشد زیرا رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم می‏‏فرماید:

“خریدار و فروشنده تا وقتی از هم جدا نشده‏اند اختیار دارند که معامله را فسخ کنند… پس اگر راستی پیشه ساختند و بطور آشکار و واضح معامله نمودند در معامله ‏شان برکت خواهد افتاد و اگر کتمان ورزیدند و دروغ پیشه ساختند برکت معامله‏شان از بین خواهد رفت”
[به روایت بخاری و مسلم]

امام ابن قیم در این باره می‏گوید: “برکت انسان عالم در این است که حق را به دیگران برساند و آن را کتمان نکند. اما اگر او خلاف این را انجام داد، سنت الهی بر این است که برکت علم و دین و دنیای وی از بین خواهد رفت”.

از دیگر اسباب به دست آوردن برکت “دعا” و روی آوردن به خداوند است .
آخرین این اسباب “قناعت” است. برخی از علما این سخن خداوند متعال را در سوره‏‏ی نحل که می‏فرماید: {او را زندگی نیکی خواهیم بخشید}به قناعت تفسیر کرده‏اند. زیرا که انسان موهبتی بهتر از قناعت به دست نیاورده است.




برای نویسنده این مطلب salar67 تشکر کننده ها: 3
Sanam1 (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), فرمیسک (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
salar67
کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
 
پست ها : 35
تاريخ عضويت: جمعه تير ماه 2, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 248 بار
تشکر شده: 78 بار
امتياز: 30

بازگشت به عقاید و باورهای اسلامی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان